Πως συνδέω το domain, με το site μου στο Webnode

07 Ιανουαρίου 2011, από

Όπως είδαμε και με τη σύνδεση του domain σας στο Papaki με ένα blog στο wordpress ή τη σύνδεση του domain με το blog σας στο Blogger, έτσι και για το blog ή site σας στο Webnode, αρκεί να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία DNS Hosting που παρέχει το Papaki.gr, δωρεάν με κάθε domain name.

Βήμα 1. Μέσα στο control panel, στην αρχική σελίδα διαχείρισης, πατήστε πάνω στο domain και στη συνέχεια, στη σελίδα που θα ανοίξει, επιλέξτε ενεργοποίηση DNS Hosting υπηρεσίας.

 

DNS Hosting μέσα στο control panel

Στη συνέχεια θα γίνει αυτόματη ενημέρωση των nameservers (εάν δεν έχουν ενημερωθεί στο παρελθόν)

step1: Ενημέρωση nameservers

Βήμα 2. Μέσα από την καρτέλα των DNS Ρυθμίσεων επιλέγετε Εισαγωγή Νέου CNAME record

Click on CNAME addition button

 

Βήμα 3. Στην φόρμα που εμφανίζεται, στο Host Name/Allias βάζετε “www” και στο canonical name (Destination) βάζετε “yourwebsite.webnode.gr” (δηλαδή το δικό σας url στο webnode) και αφήνετε το TTL ως έχει. Στην συνέχεια πατήστε το «Αποθήκευση Νέου CNAME record»

Webnode Εισαγωγή CName 1

Βήμα 4. Αφού εισάγετε τις παραπάνω τιμές, πατάτε στο κουμπί “Εισαγωγή Νέου CNAME record” για να δημιουργήσουμε άλλο ένα CNAME RECORD.
Σαν Host Name/Allias βάζετε “files” και στο canonical name (Destination) βάζετε “yourwebsite.webnode.gr” (δηλαδή το δικό σας url στο webnode) και αφήνετε το TTL ως έχει. Τέλος, πατήστε το κουμπί «Αποθήκευση Νέου CNAME record»

Webnode Εισαγωγή CName 2

UPDATE: Εάν δείτε ότι το site σας δεν ανοίγει με το domain σας χωρίς τα “www”, τότε μπορείτε να συνδεθείτε στο Webnode, να ξεκινήσετε ένα Live Chat με το support τους και να ζητήσετε την IP για να δημιουργήσετε ένα A Record.

Ρυθμίσεις μέσα απο το WEBNODE

Αφού έχετε ολοκληρώσει τις ρυθμίσεις DNS στο papaki, θα πρέπει να «ενημερώσετε» το Webnode ότι το site σας επιθυμείτε να ανοίγει με το δικό σας domain. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 5. Πηγαίνετε στο http://www.webnode.gr και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Επιλέξτε από δεξιά “Domain Management” και μετά “Attach and existing Domain” όπως βλέπετε στις παρακάτω 2 εικόνες.

Εισαγωγή domain στο Webnode

—————

Εισαγωγή domain στο webnode - βήμα 2

 

Βήμα 6. Σε αυτό το σημείο το webnode θα σας ζητήσει να κάνετε μεταφορά του domain. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι απαραίτητο και για να συνδέσετε το domain σας στο Papaki χωρίς να το μεταφέρετε, πηγαίνετε παρακάτω σε αυτή τη σελίδα και πατήστε στο σημείο που φαίνεται στην εικόνα.

Εισαγωγή domain στο webnode - Βήμα 3

 

Βήμα 7. Πληκτρολογήστε το domain σας και είστε έτοιμοι! Θα εμφανιστεί μπροστά σας μια σειρά από οδηγίες, τις οποίες έχετε κάνει ήδη εφόσον ακολουθήσατε τα παραπάνω βήματα. Πατήστε “continue” και το μόνο που έχετε να περιμένετε είναι την ενημέρωση των DNS. Η ενημέρωση εξαρτάται από τον πάροχο internet που χρησιμοποιείτε και διαρκεί συνήθως από 4-48 ώρες. Το domain σας θα πρέπει να εμφανίζεται ως ενεργό μέσα στη λίστα domains, στο Webnode.

 

Έχετε περισσότερες απορίες; Αφήστε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας παρακάτω!

Μπες στη συζήτηση

    • Μέσα σε 4-48 ώρες από τη στιγμή που ολοκληρώσεις τις ρυθμίσεις. Εάν θέλεις μπορείς να μας στείλεις το domain σου για να ελέγξουμε αν οι ρυθμίσεις είναι σωστές από την πλευρά του domain ;)

Πες μας τη γνώμη σου!