Δωρεάν Back Up & Restore του Hosting σας με 1 κλικ

Δωρεάν Backup/Restore στο Papaki

15 Νοεμβρίου 2012, από

Δωρεάν Backup/Restore στο Papaki

Τέλος στο άγχος και στον πονοκέφαλο που δημιουργεί η διαδικασία δημιουργίας backup και ανάκτησης, για ένα site, βάζει η νέα υπηρεσία back up/restore με ένα κλικ.
Η υπηρεσία προστέθηκε με τη μορφή ενός εικονιδίου μέσα στο control panel των υπηρεσιών σας, στο οποίο μπορείτε να πατήσετε για να μεταφερθείτε στην εφαρμογή. Είναι διαθέσιμη σε όλους όσους έχουν οποιοδήποτε πακέτο hosting στο Papaki.gr!

Αρχικά, τι σημαίνει παίρνω backup και κάνω restore το site μου;

“Παίρνω Backup” σημαίνει αποθηκεύω τα αρχεία και τις βάσεις δεδομένων του site μου, μια χρονική στιγμή, για ασφάλεια στον υπολογιστή μου. Αυτό συμβαίνει ώστε, αν για οποιοδήποτε λόγο χαλάσει το περιεχόμενο του site σας, αν πχ. πέσατε θύμα hacking ή αν απενεργοποιήσατε/ ενεργοποιήσατε κάποια εφαρμογή η οποία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο backup αρχείων για να επαναφέρετε (restore) το site σας στην προηγούμενη λειτουργική μορφή του. Δηλαδή η διαδικασία αποτελείται από 2 βήματα:
1. Αποθήκευση backup αρχείου τοπικά στο υπολογιστή σας
2. “Ανέβασμα” του συγκεκριμένου αρχείου στο hosting πακέτο που φιλοξενείται το site.
Η διαδικασία backup ή restore έως τώρα αποτελούσε μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία επηρεαζόταν ακόμα περισσότερο από το μέγεθος των αρχείων ή και τη σύνδεση ίντερνετ του χρήστη. Μία εναλλακτική ήταν να γίνει από το τμήμα support του Papaki, μετά από αίτημα σας μέσω email, από το email διαχειριστή του λογαριασμού σας. Και αυτό όμως, έπαιρνε και πάλι από μόνο του κάποιο χρόνο.

 

Νέα υπηρεσία Backup/Restore με 1 κλικ

Πλέον, η διαδικασία άλλαξε ολοκληρωτικά και έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μέσα από το λογαριασμό σας στο Papaki, Backup/Restore με ένα κλικ .
Για να εντοπίσετε την υπηρεσία, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και στα πακέτα hosting πατήστε πάνω στο φιλοξενούμενο domain για να μεταφερθείτε στη σελίδα διαχείρισης του συγκεκριμένου πακέτου. Θα δείτε το εικονίδιο backup/restore, πάνω και δεξιά στη σελίδα.
backup/restore υπηρεσία

Συγκεκριμένα μπορείτε να πραγματοποιήσετε 6 ενέργειες με τη νέα υπηρεσία, για τις οποίες έχουμε ετοιμάσει στα παρακάτω links, οδηγίες χρήσης βήμα-βήμα:
1. Restore σε αρχεία σελίδας
Μπορείτε να επαναφέρετε στη στιγμή το site σας σε κάποιο προηγούμενο backup, χωρίς να χρειαστεί πρώτα να αποθηκεύσετε το backup στον υπολογιστή σας και μετά να το ανεβάσετε στο hosting πακέτο. Πλέον, μπορείτε να βρείτε αποθηκευμένα backups του site σας online και να επιλέξετε μια ημερομηνία, για να επαναφέρετε με ένα κλικ το site σας.
2. Restore σε βάσεις δεδομένων
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να επαναφέρετε με ένα κλικ και τις βάσεις δεδομένων σας, επιλέγοντας από τα αποθηκευμένα backups σε διάφορες ημερομηνίες.
3. Λήψη Backup αρχείων σελίδας
Μπορείτε να κάνετε λήψη και αποθήκευση του αρχείου backup σε zip στον υπολογιστή σας.
4. Λήψη Backup βάσης δεδομένων
Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να κάνετε λήψη και αποθήκευση των βάσεων δεδομένων, σε zip αρχείο στον υπολογιστή σας.
5. Backup Now σε αρχεία σελίδας
Μπορείτε να πάρετε backup των αρχείων σας στη στιγμή, με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις. Αυτό εξυπηρετεί πχ. αν κάνετε αλλαγές και θέλετε πριν τις αποθηκεύσετε να κρατήσετε στον υπολογιστή σας τα αρχεία σας με τις προηγούμενες ρυθμίσεις.
6. Backup Now σε βάση δεδομένων
Όπως και με τα αρχεία, μπορείτε στιγμιαία να πάρετε backup των βάσεων δεδομένων σας και να αποθηκεύσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας.
Αν συνεχίσετε να έχετε απορίες ή ακόμα και επιπλεόν προτάσεις για την υπηρεσία Backup/Restore, αφήστε μας τα σχόλια σας =)

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!