Σύνδεση Google AdWords και Analytics! Σε τι οφελεί;

30 Απριλίου 2013, από

Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για τη σημαντικότητα σύνδεσης του λογαριασμού σας στο Google AdWords με το λογαριασμό σας στο Google Analytics και πως μπορείτε να τo πραγματοποιήσετε σε 5 απλά βήματα.

Tι είναι το Google Αnalytics;
Πρόκειται για μία δωρεάν πλατφόρμα της Google μέσα από την οποία μπορείτε να παρακολουθείτε αναλυτικά στατιστικά για το website σας. Βλέπετε τη συνολική επισκεψιμότητα του site, την επισκεψιμότητα ανά σελίδα, το χρόνο παραμονής σε κάθε σελίδα και πάρα πολλά ακόμη στοιχεία. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Analytics επισκευθείτε την επίσημη σελίδα.

 

Γιατί να συνδέσω το Google AdWords με το Analytics μου;

 

To AdWords σας δίνει πολύ καλή ποιότητα στατιστικών για τη διαφήμισή σας. Ειδικά αν έχετε εγκαταστήσει την παρακολούθηση μετατροπών. Το πλεονέκτημα του Google Analytics, όμως, είναι ότι παρέχει στατιστικά με μεγαλύτερη ανάλυση και σε βαθύτερο επίπεδο. Μπορείτε για παράδειγμα να παρακολουθείτε τη διαδρομή που ακολουθούν οι χρήστες όταν φτάσουν στο website σας αφού έχουν κάνει κλικ στη διαφήμισή σας (πόσες σελίδες επισκέφθηκαν και με ποια σειρά). Να μάθετε πόσο χρόνο παραμένουν στο website σας, τι προϊόντα τελικά αγοράζουν, σε ποιό σημείο της φόρμας παραγγελίας εγκαταλείπουν την αγορά κ.α.

 

 

Πώς να ξεκινήσω;

 

Χρειάζεται να έχετε λογαριασμό, εκτός από το Google AdWords, και στο Google Analytics. Αν δεν έχετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα με τα ίδια στοιχεία του AdWords λογαριασμού σας. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, βεβαιωθείτε ότι είστε διαχειριστές και για τους δύο λογαριασμούς με το ίδιο email. Εάν οι λογαριασμοί έχουν διαφορετικό email διαχείρισης, τότε θα πρέπει να προσθέσετε το email διαχείρισης του AdWords στο Analytics ως “Διαχειριστή”.

 

 

Πώς θα κάνω τη σύνδεση μεταξύ AdWords και Analytics;

 

Συνδεθείτε στον Analytics λογαριασμός σας και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσετε να συνδέσετε επιτυχώς τα δύο accounts:

 

1. Από το μενού επιλογών “Εργαλεία και Ανάλυση” επιλέξτε “Google Analytics”.

 

2. Στη σελίδα που θα ανοίξει επιλέξτε “Διαχειριστής” και στον πίνακα που ακολουθεί επιλέξτε το όνομα του λογαριασμού που θέλετε να συνδέσετε.
Εάν στο λογαριασμό του Analytics σας έχετε περισσότερα από ένα προφίλ (website), τότε θα πρέπει να βρείτε το προφίλ εκείνο που αντιστοιχεί σε αυτό τον AdWords λογαριασμό.

 

3. Αφού έχετε βρει το λογαριασμό ή το προφίλ που θέλετε να συνδέσετε, επιλέξτε “Προελεύσεις Δεδομένων”. Ελέξτε ότι τα στοιχεία που εμφανίζονται στη συνέχεια είναι αυτά που επιθυμείτε και πατήστε “Σύνδεση λογαριασμών”.

 

4. Στο παράθυρο που θα ανοίξει στη συνέχεια, επιλέξτε (ακόμη μία φορά) το λογαριασμό-προφίλ Analytic που θέλετε να συνδέσετε με αυτό το λογαριασμό AdWords. Επίσης, επιλέξτε “Αυτόματη προσθήκη ετικετών στους συνδέσμους μου” το οποίο ενδείκνυται. Αν επιθυμείτε να εισάγετε μόνοι σας τις ετικέτες στους συνδέσμους που επιθυμείτε να παρακολούθειτε, τότε θα πρέπει να επιλέξετε “Θα προσθέτω ετικέτες στους συνδέσμους μου μη αυτόματα”.

 

5. Για να ολοκληρωθεί η σύνδεση πατήστε “Συνέχεια”. Θα δείτε ότι στον πίνακα που εμφανίζεται στο τέλος αναφέρει ότι ο λογαριασμός AdWords είναι συνδεδεμένος με το λογαριασμός-προφίλ στο Analytics. Επίησης, θα λάβεται στο email σας τη σχετική ενημέρωση.

 

Μεταβείτε στο Google Analytics σας για να μπορείτε από εκεί να παρακολουθείτε τα στατιστικά από τη διαφήμιση σας στο AdWords. Λάβετε υπόψιν ότι ίσως χρειαστούν μερικές ώρες για να εμφανιστούν τα στατιστικά στοιχεία στο Analytics.

 

Στο επόμενο άρθρο θα δούμε τι είναι το Quality Score της διαφήμισης, γιατί είναι τόσο σημαντικό και πως μπορείτε να το βελτιώσετε.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!