Προβληθείτε στο Δίκτυο Εμφάνισης Google!

24 Μαΐου 2013, από

pinΤο Δίκτυο Εμφάνισης προσφέρει περισσότερες δυνατότητες στόχευσης στον διαφημιζόμενο και εαν ακολουθήσει έναν έξυπνο και οργανωμένο στρατηγικό σχεδιασμό μπορεί να βελτιώσει τα conversions. Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο διαφημιζόμενος ότι στην αρχή, πιθανότατα να μην έχει τα ίδια αποτελέσματα με μία καμπάνια στο Δίκτυο Αναζήτησης, αλλά εάν o στόχος είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον των χρηστών με συναρπαστικές μορφές διαφήμισης, να οικοδομήσει σχέσεις αφοσίωσης με τους υφιστάμενους πελάτες και ταυτόχρονα να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα του brand του, τότε ήρθε η στιγμή να σχεδιάσει μία νέα καμπάνια στο Δίκτυο Εμφάνισης ακολουθώντας τις δυνατότητες στόχευσης που θα αναλύσουμε παρακάτω. Καλή Ανάγνωση!

 

Τί είναι το Δίκτυο Εμφάνισης της Google

 

Πρόκειται για μια σειρά από αμέτρητους συνεργαζόμενους ιστότοπους, όπου προβάλλονται διαφημίσεις της Google. Το Δίκτυο Εμφάνισης Google (Google Display Network ή GDN) προσεγγίζει το 83% των μοναδικών χρηστών του Διαδικτύου σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι διαφημίσεις προβάλλονται σε εκατομμύρια συνεργαζόμενους ιστότοπους, σε περισσότερες από 100 χώρες και σε περισσότερες από 30 γλώσσες (πηγή: Google AdWords Help Center). Μάθετε παρακάτω πώς θα επεκτείνετε την προβολή της επιχείρησής σας εύκολα, έξυπνα και οργανωμένα επιλέγοντας την μέθοδο στόχευσης που ταιριάζει με τους διαφημιστικούς σας στόχους.

 

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε την νέα διαφημιστική καμπάνια στο Δίκτυο Εμφάνισης:

 

1. Συνδεθείτεστον Google AdWords λογαριασμό σας

2. Στο Tab Καμπάνιες επιλέξτε Νέα Καμπάνια και στην συνέχεια Μόνο Δίκτυο Εμφάνισης

Create a New GDN Campaign

 

3. Στην συνέχεια ακολουθήστε 5 χρήσιμα βήματα για να σχεδιάσετε αποτελεσματικά την πρώτη σας καμπάνια στο Google AdWords.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή: Αλλαγή μάρκετινγκ – Διαφημίσεις που στοχεύουν άτομα, τα οποία έχουν προηγουμένως επισκεφθεί τον ιστότοπό σας. Αναλυτική αναφορά στο Επαναληπτικό Μάρκετινγκ (Remarketing) θα γίνει στο επόμενο post μας.

next tab

 

Επιλέξτε με ποιά μορφή διαφήμισης θα προσελκύσετε το κοινό σας

 

Σημαντικό είναι ότι, μπορείτε να προσελκύσετε το κοινό σας με πολλαπλές μορφές διαφήμισης, όπως κείμενο, εικόνα και video. Οι διαφημίσεις δεν περιορίζονται σε ένα απλό κείμενο 4 σειρών με περιορισμένο αριθμό χαρακτήρων… επεκτείνονται σε ελκυστικές, πολύχρωμες εικόνες διαφόρων μεγεθών, στατικές, κινούμενες ή Flash, που προσελκύουν το ενδιαφέρον του χρήστη επικαλούμενες το συναίσθημα ή την λογική του… Και η δημιουργικότητα δεν σταματάει εδώ! Έχετε την δυνατότητα να προβάλλετε την επιχείρησή σας στην παγκόσμια on demand TV… στο YouTube! Πειραματιστείτε με διαφημίσεις video και ξετυλίξτε την ιστορία του brand σας μπροστά στα μάτια αμέτρητων θεατών.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές από την Google για την δημιουργία αποτελεσματικών διαφημίσεων προβολής και να πειραματιστείτε με το εργαλείο Display Ad Builder για να επιλέξετε εικόνες με ελκυστικά γραφικά ή για να στήσετε διαφημιστικά videos.

 

Επιπλέον Δυνατότητες Στόχευσης στο Δίκτυο Εμφάνισης

 

Ο διαφημιζόμενος έχει την δυνατότητα να προσεγγίσει το κοινό που θα βλέπει τις online διαφημίσεις του βάσει δημογραφικών στοιχείων, όπως η ηλικία και το φύλο, βάσει κατηγοριών και ενδιαφερόντων. Επίσης, μπορεί να επιλέξει τα websites που θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις του ή να αποκλείσει τις ιστοσελίδες που δεν θέλει να προβληθεί. Και όλα αυτά προσεγγίζοντας αμέτρητους χρήστες με διαφημίσεις κειμένου, εικόνας και video. Ας τα δούμε όλα πιό αναλυτικά:

 

Α. Στόχευση με βάση τα συμφραζόμενα ή Contextual Targeting

Στοχεύετε τα συμφραζόμενα και προσεγγίζετε το κοινό σας με σχετικές λέξεις-κλειδι. Όπως είχαμε συζητήσει στο προηγούμενο post, όλα περιστρέφονται γύρω από την σχετικότητα. Συνεπώς, επιλέγετε σχετικές λέξεις-κλειδιά και η Google θα αντιστοιχίσει τις διαφημίσεις σας με σχετικούς ιστότοπους, συνεργαζόμενους με το Δίκτυο Εμφάνισης.

 

Δείτε πώς θα στοχεύσετε τα συμφραζόμενα:

1. Δημιουργήστε μία Νέα Ομάδα Διαφημίσεων

create a new ad group

2. Εμφανίζονται οι διαφορετικές επιλογές στόχευσης

step1

 

3. Κάνετε κλικ στην πρώτη επιλογή και εισάγετε σχετικές λέξεις-κλειδιά. Εάν υποθέσουμε δηλαδή ότι, θέλετε να προβάλλετε το τουριστικό πρακτορείο σας στο Δίκτυο Εμφάνισης της Google, μπορείτε να εισάγετε την λέξη-κλειδί “ταξίδια στο εξωτερικό” και να συμβουλευθείτε τα δείγματα λέξεων-κλειδιών που εμφανίζονται. Στην συνέχεια επιλέγετε όποια θεωρείτε κατάλληλα.

step2

 

3 tips για να επιλέξετε λέξεις-κλειδιά για το Δίκτυο Εμφάνισης Google:

– Επιλέξτε περισσότερο γενικές και branded-oriented λέξεις-κλειδιά, αφήνοντας τον τύπο αντιστοίχισης σε broad match (default επιλογή του Google AdWords).

– Χρησιμοποιείστε λέξεις-κλειδιά 2 ή 3 λέξεων (φράσεις), που σχετίζονται μεταξύ τους.

– Πειραματιστείτε με το Εργαλείο Στόχευσης με βάση τα συμφραζόμενα, σύμφωνα με τις οδηγίες που ακολουθούν. Σίγουρα θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε νέες ιδέες.

i. Επιλέξτε την κατηγορία Εργαλεία και Ανάλυση και κάνετε κλικ στο Εργαλείο Στόχευσης με βάση τα Συμφραζόμενα.

adwords tools

ii. Πληκτρολογείστε την λέξη-κλειδί σας στο αντίστοιχο πεδίο (1). Βεβαιωθείτε ότι τα αποτελέσματα για τις Τοποθεσίες και Γλώσσες που στοχεύετε είναι σωστά (2). Το εργαλείο σας προτείνει Όνομα Ομάδας Διαφημίσεων και αντίστοιχες λέξεις-κλειδιά (3). Συμβουλευθείτε την προτεινόμενη μέγιστη προσφορά, η οποία βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία   ανταγωνιστικών προσφορών (4). Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά bids για διαφορετικές λέξεις-κλειδιά σε ιστότοπους του Δικτύου Εμφάνισης.

contextual targeting tool

 

Β. Στόχευση Τοποθετήσεων ή Placement Targeting

Επιλέξτε σε ποιούς ιστότοπους θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας με την στόχευση τοποθετήσεων. Εάν έχετε διαπιστώσει ότι το x website, που σχετίζεται με τις υπηρεσίες που προσφέρετε, συγκεντρώνει υψηλό traffic, αρκετά reviews χρηστών και conversions πιθανότατα να αποτελεί και το κατάλληλο μέρος για να προβάλετε την επιχείρησή σας! Στην αντίθετη περίπτωση μπορείτε να αποκλείσετε ιστότοπους.

 

Μάθετε πώς θα προσθέσετε τοποθετήσεις:

1. Αφού έχετε δημιουργήσει νέα Ομάδα Διαφημίσεων, στην επόμενη καρτέλα που θα εμφανιστεί επιλέγετε Χρήση Διαφορετικής Μεθόδου Στόχευσης και από το drop-down box κάνετε κλικ στην επιλογή Τοποθετήσεις (1).

2. Στο πεδίο Αναζήτηση για Ιδέες Τοποθετήσεων πληκτρολογείτε την λέξη-κλειδί (2) και στον πίνακα θα εμφανιστούν σχετικοί, με την λέξη-κλειδί σας, ιστότοποι (3).

placement targeting

 

Μάθετε πώς θα εξαιρέσετε ιστότοπους:

1. Στην καρτέλα Καμπάνιες επιλέγετε την κατηγορία Δίκτυο Εμφάνισης και στην συνέχεια κάνετε κλικ στις Τοποθετήσεις, όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί:

exclude placements1

2. Κάνετε scroll down στην σελίδα και θα βρείτε την επιλογή Εξαιρέσεις. Κάνετε κλικ στον σταυρό, επιλέγετε την κατηγορία Τοποθετήσεις και μετά πάλι κλικ στην Προσθήκη Εξαιρέσεων. Έχετε την δυνατότητα να καταχωρήσετε ιστότοπους σε επίπεδο Ομάδας Διαφημίσεων ή Καμπάνιας.

exclude placements2

 

Γ. Στόχευση Ενδιαφερόντων ή Interest Targeting

Εαν αναζητάτε ακόμη μεγαλύτερη απήχηση μπορείτε να στοχεύσετε σε περισσότερες από 2000 κατηγορίες ενδιαφερόντων για να προσεγγίσετε χρήστες που ενδιαφέρονται για παρόμοιες υπηρεσίες με τις δικές σας.

Μάθετε πώς θα το κάνετε:

Αφού έχετε δημιουργήσει μία νέα Ομάδα Διαφημίσεων, κάνετε κλικ στην 2η επιλογή Ενδιαφέροντα και Δραστηριότητες Επαναληπτικού Μάρκετινγκ και θα εμφανιστούν στον πίνακα περισσότερες από 2000 Κατηγορίες Ενδιαφέροντος για να επιλέξετε.

category targeting

Για να εμφανίσετε τις υποκατηγορίες, κάνετε κλικ στον σταυρό και για να μεταφέρετε την κατηγορία ή υποκατηγορία στα επιλεγμένα είδη κοινού κάνετε κλικ στο βέλος, όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί:

 category targeting2

 

Δ. Στόχευση Επαναληπτικού Marketing ή Remarketing

Επεκτείνετε τον στρατηγικό σχεδιασμό της διαφημιστικής σας καμπάνιας σχεδιάζοντας μία καμπάνια επαναληπτικού marketing. Θα προσεγγίσετε ξανά τους χρήστες που επισκέφθηκαν το website σας αλλά αποχώρησαν χωρίς κάποια ουσιαστική ενέργεια (όπως π.χ. αγορά ή εγγραφή σε newsletter). Δημιουργήστε ξεχωριστά διαφημιστικά κείμενα ή εικόνες μόνο για την συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών και αυξήστε τις πιθανότητες να τους μετατρέψετε σε πελάτες σας. Στο επόμενο post μας θα αναφερθούμε αναλυτικά στην Στόχευση Remarketing.

 

Εσείς, ποιές διαφημιστικές ενέργειες ακολουθείτε για να μεγιστοποιήσετε το brand awareness; Αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω! =)

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!