5 Remarketing tips που πρέπει να γνωρίζεις!

31 Μαΐου 2013, από

marketΤο εργαλείο επαναληπτικού marketing (Remarketing) οδηγεί την σχέση διαφημιζόμενου-χρήστη ένα επίπεδο πιό ψηλά, αυξάνοντας την απόδοση της επένδυσής (ROI). Ο διαφημιζόμενος έχει την δυνατότητα να προσεγγίσει ξανά τους χρήστες που επισκέφθηκαν το website του αλλά δεν ολοκλήρωσαν κάποια ουσιαστική ενέργεια (π.χ. αγορά ή εγγραφή στο newsletter). Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, ο διαφημιζόμενος θα προσελκύσει την συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών με μηνύματα προσωποποιημένα, με στόχο να επιστρέψουν στο website, να συνεχίσουν την ενέργεια που δεν ολοκλήρωσαν και να αυξηθούν τα conversions. Διαβάστε 5 χρήσιμες συμβουλές για ένα αποτελεσματικό Remarketing στο AdWords!

 

Επαναληπτικό marketing = Επαναληπτική στόχευση

 

Η μέθοδος Remarketing είναι διαθέσιμη στο Δίκτυο Εμφάνισης Google και πολλοί είναι οι marketers που την χαρακτηρίζουν ως την πλέον έξυπνη και αποτελεσματική μέθοδο online στόχευσης. Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε στο αγαπημένο σας online eshop παπουτσιών και έχετε εντοπίσει ένα ζευγάρι για αγορά, αλλά αποφασίζετε να το ψάξετε λίγο ακόμα και να συγκρίνετε τιμές.. Και ξαφνικά συναντάτε μία διαφήμιση εικόνας από το αγαπημένο σας eshop, με το ζευγάρι παπουτσιών που κοιτούσατε πριν και αναφέρει έκπτωση -25%! Μήπως ήρθε η στιγμή να το αγοράσετε τελικά; =)

Η Remarketing διαδικασία είναι απλή: Ο διαφημιζόμενος τοποθετεί ένα μικρό απόσπασμα html κώδικα που του παρέχει το Google Adwords, σε όλες τις σελίδες του website του, για να καταγράφει τα cookies των επισκεπτών. Στην συνέχεια, δημιουργεί και επεξεργάζεται λίστες επαναληπτικού marketing. Με αυτόν τον τρόπο, το Google Adwords προβάλει τον διαφημιζόμενο στους χρήστες με το cookie, όταν αυτοί επισκέπτονται τα site του Δίκτυου Εμφάνισης Google. Έτσι, η διαφήμιση, κατά κάποιον τρόπο, “ακολουθεί” τον χρήστη.

retargeting-googd one

 

Το μόνο που χρειάζεται λοιπόν, είναι η σωστή τεχνολογία και τα κατάλληλα δεδομένα για να προσεγγίσει ο διαφημιζόμενος το κοινό που τον ενδιαφέρει, την κατάλληλη στιγμή.

 

5 χρήσιμες συμβουλές Remarketing που κάθε διαφημιζόμενος πρέπει να γνωρίζει:

 

1. Θυμηθείτε ότι, το απόσπασμα html κώδικα τοποθετείται σε όλες τις σελίδες του website σας για να συγκεντρώσετε όλους τους χρήστες που αλληλεπέδρασαν με αυτό. Συμβουλευθείτε την Βοήθεια Google AdWords για να επικολλήσετε σωστά το απόσπασμα κώδικα.

 

2. Δημιουργήστε έξυπνες λίστες Remarketing με γνώμονα τους διαφημιστικούς σας στόχους. Για παράδειγμα, μπορεί να σας ενδιαφέρει να προσελκύσετε τους χρήστες που είδαν την σελίδα με τις προσφορές και δεν αγόρασαν και να αποκλείσετε από την νέα Remarketing καμπάνια τους χρήστες που μετατράπηκαν σε πελάτες σας.

 

3. Το κλειδί για μία επιτυχημένη καμπάνια marketing είναι η παραμετροποίηση, οπότε προσελκύστε ξανά το κοινό που εγκατέλειψε την ιστοσελίδα σας παρουσιάζοντας στοχευμένα μηνύματα. Δημιουργήστε ελκυστικές διαφημίσεις εικόνας ή κειμένου, καταχωρήστε ειδικές προσφορές και θα προσεγγίσετε με διαφορετικό τρόπο και τους χρήστες που εγκατέλειψαν το καλάθι αγορών τους και τους χρήστες που επισκέφθηκαν μόνο την homepage σας.

 

4. Να θυμάστε πάντα ότι όλα περιστρέφονται γύρω από την σχετικότητα, συνεπώς οδηγείστε το κοινό σας στην κατάλληλη σελίδα προορισμού, θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τα conversions.

 

5. Διαχειριστείτε αποτελεσματικά τις λίστες Remarketing και αναλύστε την ανταπόκριση του κοινού σας. Τελικά, ποιό είναι το ποσοστό (%) των χρηστών που επέστρεψαν στο website σας, αφού είχαν εγκαταλείψει τα καλάθια των αγορών τους; Είναι σημαντικός ο αριθμός των conversions που προέρχονται από την Remarketing καμπάνια; Συγκρίνετε τα δεδομένα με την καμπάνια στο Δίκτυο Αναζήτησης και επαναπροσδιορίστε την στρατηγική σας, όπου εσείς κρίνετε απαραίτητο.

 

Είτε είστε ιδιοκτήτης μικρής ηλεκτρονικής μπουτίκ, είτε διαχειρίζεστε τον Google AdWords λογαριασμό μεγάλου ηλεκτρονικού καταστήματος, η λειτουργία Remarketing στο Δίκτυο Εμφάνισης Google μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πωλήσεις και να δημιουργήσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας. Χρησιμοποιείστε τα πρωτοποριακά εργαλεία προβολής που σας προσφέρει το Google AdWords ή μπορείτε να το αναθέσετε στους ειδικούς του Papaki.gr να το κάνουν για λογαριασμό σας.

Όποια κι αν είναι η επιλογή σας… Happy Remarketing! =)

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!