Τι χρειάζεται να γνωρίζεις για την εταιρική διαχείριση των domain names!

11 Σεπτεμβρίου 2014, από

blogimages_corporate
Στο internet υπάρχει απεριόριστο υλικό σχετικά με μεθόδους και τρόπους για να εμφανίζεται το website σου ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης, όπως και τι χρειάζεται να αποφύγεις για να μην καταλήξει στη blacklist της Google. Ωστόσο, πόσες πληροφορίες πραγματικά γνωρίζεις για τις βέλτιστες πρακτικές γύρω από την αγορά, ιδιοκτησία, διαφύλαξη και προστασία ενός domain name;

 

Είναι γνωστό το παράδειγμα της ινδικής φαρμακευτικής εταιρείας Torrent Pharma, η οποία στην προσπάθειά της να λανσάρει στην αγορά ένα νέο φάρμακο, ανακάλυψε ότι το σχετικό domain name σε .com κατάληξη, είχε ήδη κατοχυρωθεί από κάποιον άλλο χρήστη! Έτσι, αντί η εταιρεία να πληρώσει 9.50€/έτος για να κατοχυρώσει το .com πρώτη, αναγκάστηκε να διανύσει ένα μακρύ δικαστικό αγώνα και να καταβάλλει πολλές εκατοντάδες δολάρια προκειμένου να διεκδικήσει το online brand name της.

 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις πιο σημαντικές πρακτικές για την εταιρική διαχείριση των domain name σου καθώς και τις ενέργειες που χρειάζεται να ακολουθήσεις για να προστατεύσεις και να βελτιώσεις το domain name portfolio σου.

 

Βέλτιστες Πρακτικές για την εταιρική διαχείριση domain name
1. Προτού αποφασίσεις να λανσάρεις στην αγορά ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία είναι σημαντικό να κατοχυρώσεις το αντίστοιχο domain name στην .com ή/και .gr κατάληξη (για την ελληνική αγορά). Επίσης, μπορείς να κατοχυρώσεις κι άλλες καταλήξεις, όπως .net, .org, .eu ή κάποιο από τα νέα διαθέσιμα tlds. Στη συνέχεια απορρίπτεις όσες καταλήξεις δεν παρουσιάζουν μεγάλη κινητικότητα αποφεύγοντας την ανανέωσή τους και καταλήγεις σε εκείνες με την υψηλότερη επισκεψιμότητα.

 

2. Αφού εντοπίσεις τα domain names με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, ένα έξυπνο tip είναι να κατοχυρώσεις και τις ανορθόγραφες παραλλαγές τους στις αντίστοιχες καταλήξεις! Για παράδειγμα, εάν έχεις διαπιστώσει ότι οι χρήστες αναζητούν το brand name σου με διαφορετικούς τρόπους, μπορείς να κατοχυρώσεις αυτά τα domain names, ώστε να κάνουν ανακατεύθυνση στο κύριο όνομα χώρου.

 

3. Προστάτευσε τα domain names σου. Βεβαιώσου ότι οι πληροφορίες σύνδεσης στο λογαριασμό σου είναι ασφαλείς, ότι έχεις ενεργοποιήσει την υπηρεσία αυτόματης ανανέωσης για κάθε σημαντικό για εσένα  domain, ότι οι πληροφορίες WHO IS είναι αληθείς και ακριβείς και ότι η πιστωτική κάρτα που έχεις καταχωρήσει στο λογαριασμό σου δεν έχει λήξει. Είναι κρίμα να χάσεις ένα πολύτιμο domain name εξαιτίας κάποιου διαχειριστικού λάθους!

 

Κάθε domain name αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για κάθε επιχείρηση και η συγκροτημένη διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου από domain names, είναι σημαντικό να βρίσκεται ανάμεσα στους στόχους μιας επιχείρησης. Όμως, μπορεί να αποτελέσει πολύπλοκο έργο, το οποίο χρειάζεται οργάνωση, σωστό προγραμματισμό, εμπειρία και συνεχή ενημέρωση των online εξελίξεων. Κάπως έτσι φανταστήκαμε στο Papaki.gr την υπηρεσία Corporate Domain Name Management ώστε κάθε επιχείρηση να μπορεί να δημιουργήσει και να προστατεύσει το online brand image της, συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις που δημιουργεί η νέα, ψηφιακή εποχή.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!