7 keyword tools για να μη ξεμείνεις ποτέ από λέξεις!

07 Νοεμβρίου 2014, από

blogimages_keytools

Όλοι μας, λίγο ή πολύ, γνωρίζουμε πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης. Θα έχεις διαβάσει άρθρα για αποτελεσματικό SEO, τα οποία σου προσφέρουν χρήσιμες οδηγίες και tips για να ανέβει το site ή το blog σου στις ψηλές θέσεις των αποτελεσμάτων. Τα περισσότερα SEO tips αναφέρονται στη σωστή επιλογή των λέξεων-κλειδιών (keywords). Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που νιώθεις ότι ξέμεινες από ιδέες; Υπάρχουν κι άλλα σχετικά keywords που δεν έχεις σκεφτεί; Πού και πώς τα εντοπίζεις;

Σε αυτό το άρθρο σου παρουσιάζω 7 χρήσιμα keyword tools για να μη ξεμείνεις ποτέ από ιδέες!

1. Google AdWords Keyword Planner

Πρόκειται για τη βελτιωμένη έκδοση του Εργαλείου Λέξεων-Κλειδιών (Keyword Tool) της Google. Το AdWords Keyword Planner Tool σε βοηθάει:

  • να εντοπίσεις ακόμη περισσότερα keywords που σχετίζονται με φράσεις, με το site/ blog σου ή μια γενικότερη κατηγορία,
  • να προβλέψεις τον όγκο των αναζητήσεων, το traffic (τα κλικ) και το κόστος των keywords,
  • να δημιουργήσεις νέους συνδυασμούς keywords και να ενημερωθείς για τα στατιστικά τους στοιχεία.


Για να πειραματιστείς, κάνε login στο AdWords account σου > κλικ στα “Εργαλεία” (Tools) > και από το menu επιλέγεις “Εργαλείο Λέξεων-Κλειδιών” (Keyword Planner).

adwords keyword planner tool

2. Bing Keyword Research Tool

Το Keyword Research Tool της μηχανής αναζήτησης Bing σου προσφέρει χρήσιμες ιδέες και προτάσεις για να ανακαλύψεις καινούργια keywords και να σχεδιάσεις σωστά το περιεχόμενο του site/ blog σου. Θα το βρεις κάτω από το menu tab “Reports & Data” και τα στατιστικά δεδομένα που παρουσιάζει αφορούν, όχι μόνο το συγκεκριμένο keyword που καταχωρείς, αλλά και τα σχετικά keywords που το ίδιο προτείνει. Τα keyword suggestions βασίζονται στα δεδομένα που προέρχονται από τις οργανικές αναζητήσεις (μή πληρωμένες) της μηχανής Bing και αφορούν τη χρονική περίοδο των τελευταίων 6 μηνών.

 

Όπως φαίνεται και στην εικόνα παρακάτω, έγινε μια αναζήτηση δεδομένων για το keyword “dog beds”. Στην πρώτη σειρά φαίνεται ο αριθμός των εμφανίσεων του keyword “dog beds” στα οργανικά αποτελέσματα, ενώ παρακάτω στα suggestions προτείνονται άλλα σχετικά keywords, μαζί με τα στατιστικά δεδομένα τους.

bing

Προτού ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς, θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσεις ένα δωρεάν Bing Webmaster Tools account και στη συνέχεια να καταχωρήσεις το site/ blog σου στο λογαριασμό σου. Για περισσότερες πληροφορίες, τσέκαρε τη σχετική σελίδα.

 

3. KeywordTool.io

Το συγκεκριμένο εργαλείο σε βοηθάει να εντοπίσεις τα keywords που πληκτρολογούν οι χρήστες στο Google, Bing, YouTube και App Store search box και αποτελεί την ιδανικότερη, ίσως, επιλογή γιατί:

  • παράγει περίπου 750 προτάσεις για κάθε keyword,
  • βασίζεται στο Google Autocomplete,
  • είναι εξαιρετικά ακριβές και έγκυρο, και
  • είναι εντελώς δωρεάν.


Για κάθε επιλογή αναζήτησης, μπορείς να διαλέξεις χώρα και γλώσσα. Για το Google υποστηρίζονται 192 Google local versions και 83 γλώσσες.

keywordtool.io

Δες παρακάτω τα αποτελέσματα που εμφάνισε για το keyword “seo” στο Google.gr και στα ελληνικά.

keywordtool.io2

 

4. SEMRush

Ένας τρόπος για να ανακαλύψεις νέες ιδέες για keywords είναι να εντοπίσεις πώς συμπεριφέρονται οι ανταγωνιστές σου. Το εργαλείο SEMRush κάνει αυτό ακριβώς: εντοπίζει τα keywords που χρησιμοποιούν στις online διαφημίσεις οι ανταγωνιστές σου, δίνει έναν εκτιμώμενο όγκο αναζητήσεων, το traffic και τα διαφημιστικά κόστη στο AdWords. Καταχώρησε τo URL ενός ανταγωνιστικού site και άσε το SEMRush να κάνει όλη τη δουλειά για εσένα.

 

5. Soovle

Το συγκεκριμένο εργαλείο σου δίνει πληροφορίες για τα πιο δημοφιλή keywords από τις μηχανές αναζήτησης Google, Yahoo!, Wikipedia, Bing, Amazon, Answers.com και YouTube. Επίσης, είναι δωρεάν και εύκολο στη χρήση.

 

6. Ubersuggest

Ένα από τα πιο δημοφιλή, δωρεάν keyword suggestion tools. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πληκτρολογήσεις το keyword που σε ενδιαφέρει, να επιλέξεις τη γλώσσα, να διαλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικές πηγές αναζήτησης (web, images, news, shopping, video, recipes) και θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα που σε ενδιαφέρουν.

 

7. WordPot

Το εργαλείο είναι διαθέσιμο σε δωρεάν, αλλά και σε premium version. Εάν έχεις δωρεάν account μπορείς να κάνεις μέχρι και 25 αναζητήσεις την ημέρα. Μια σημαντική λειτουργία του WordPot είναι το Keyword Density Tool, το οποίο αναλύει ένα site και εντοπίζει τα keywords αυτόματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πληκτρολογήσεις το URL που σε ενδιαφέρει και το εργαλείο θα σου παρουσιάσει 50 keywords.

 

Για να εμφανιστεί το site σου ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το περιεχόμενο της σελίδας σου έχει δημιουργηθεί με βάση τα σωστά keywords. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς keywords που το κοινό σου πληκτρολογεί στις μηχανές αναζήτησης, όταν ψάχνει να βρει προϊόντα ή υπηρεσίες παρόμοιες με τις δικές σου.


Έχεις να προτείνεις κι άλλα εργαλεία που σε βοηθούν να ανακαλύψεις keywords; Άφησε τα σχόλιά σου παρακάτω! ;)

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!