Πως συνδέω το domain, με το Blog μου στο WordPress!

NAMESERVERS Wordpress

14 Δεκεμβρίου 2010, από

Δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία σύνδεσης του domain name σας στο Papaki.gr με το Blog σας στο WordPress (της μορφής toblogmou.wordpress.com)

 

Update: Όσοι έχουν την premium edition του WordPress απλά ακολουθούν τα παρακάτω βήματα. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώσουν ένα μικρό ποσό, μιας και το custom domain ανήκει στα Premium χαρακτηριστικά. Περισσότερα

Βήμα 1. Μέσα στο control panel, στην αρχική σελίδα διαχείρισης, πατήστε “Προσθήκη Εξυπηρετητών” δίπλα από το domain που επιθυμείτε. (Αν είχατε εισάγει στο παρελθόν Nameservers σε αυτό το domain, ή είχαν εισαχθεί αυτόματα, πατήστε πάνω στο domain και στη σελίδα που θα ανοίξει, πατήστε είτε στο 1ο εικονίδιο Νameservers, είτε στο σημείο που αναφέρει “Επεξεργασία εξυπηρετητών”, για να τους αλλάξετε.)

 

Προσθήκη Εξυπηρετητών

Βήμα 2. Εισάγετε τους εξυπηρετητές του WORDPRESS στα 3 πρώτα πεδία.
Οι nameservers είναι NS1.WORDPRESS.COM, NS2.WORDPRESS.COM
και NS3.WORDPRESS.COM. Πατήστε “Συνέχεια”, έπειτα “Ενημέρωση και Επιστροφή” και περιμένετε έως ότου σας εμφανίσει το μήνυμα “Η αλλαγή ολοκληρώθηκε με επιτυχία”. Η διαδικασία στο Papaki έχει ολοκληρωθεί.

NAMESERVERS WordPress

Στη συνέχεια πραγματοποιείτε τις κατάλληλες ρυθμίσεις μέσα από το wordpress.com

1. Εφόσον έχετε βάλει τους nameservers μέσα από το wordpress.com, πηγαίνετε Settings -> Domains μέσα από το περιβάλλον διαχείρισης του blog, εισάγετε το domain στην φόρμα που είναι στο πάνω μέρος της σελίδας και κάντε click στο κουμπί “Add domain”. >

 

Εισαγωγή Domain στο WordPress

 

2. Πηγαίνετε και πάλι στο Settings -> Domains page, επιλέξτε το radio button δίπλα από το domain που συνδέσατε στο blog σας και κάντε click στο κουμπί “Update Primary Domain” >

 

Update Primary Domain

 

Εάν επιθυμείτε να συνδέσετε το domain name σας με κάποιο πακέτο Smart Managed WordPress Hosting του Papaki.gr, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που περιγράφονται αναλυτικά σε αυτό το άρθρο.

 

Η σύνδεση του domain name με το WordPress site σας θα έχει ολοκληρωθεί, αφού οι nameservers “ενημερωθούν” από τους παρόχους πρόσβασης Internet (Forthnet, Hol, Cyta κλπ.), για να μπορείτε να “δείτε” το site σας από τους νέους servers.

Η διαδικασία ενημέρωσης των πάροχων διαρκεί 4-48 ώρες. Ο χρόνος αυτός δεν εξαρτάται από το Papaki.gr αλλά από το πόσο συχνά ανανεώνει τις εγγραφές των DNS ο κάθε Πάροχος Internet.

Happy Blogging :)

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!