Πως μπορώ να πουλάω domains από το site μου;

domains plus

03 Αυγούστου 2011, από

 

domains plus

Τις τελευταίες εβδομάδες διαρκώς ανακοινώνω αλλαγές και νέες προσθήκες στο control panel που έχουν σχέση με την οργάνωση και τακτοποίηση πολλών domain names και άλλων υπηρεσιών.

Όλες αυτές οι αλλαγές είναι ένα tribute of changes προς τους χρήστες στην οικογένεια του Papaki που διατηρούν πολλά domains και υπηρεσίες μαζί, αλλά και προς τους Resellers μας. Οι ίδιοι μας τις ζήτησαν, οπότε η υλοποίηση ξεκίνησε!

Το team του Papaki τους τελευταίους μήνες έχει δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτό το κομμάτι πραγματοποιώντας σημαντικές αλλαγές και ανανεώσεις των υπηρεσιών reselling που παρέχουμε. Θα ήθελα να μοιραστώ αυτή την προσπάθεια που έχει γίνει μαζί σας, αλλά και να σας παρουσιάσω το

πως μπορείτε να γίνετε, εύκολα, μεταπωλητής domains στο Papaki, ενημερώνοντας σας πάνω στις τελευταίες αλλαγές που έχουν γίνει!

Αρχικά, λίγα λόγια για το DomainsPlus.gr

Το domainsplus.gr είναι το site στο οποίο φιλοξενούνται οι υπηρεσίες μεταπώλησης domain names του Papaki. UPDATE: Πλέον έχει ενσωματωθεί στο site του Papaki.gr,στη σελίδα domain resellers. Στα πλαίσια των αλλαγών, έγινε ολοκληρωτικό redesign και πλέον κάθε χρήστης μπορεί πολύ πιο ευχάριστα και ξεκούραστα για το μάτι, να βρίσκει πληροφορίες για Μεταπώληση Domains. Το site σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε 2 τρόπους για να γίνετε μεταπωλητές και να ξεκινήσετε να πουλάτε domains από το site σας:

1. Simple Reseller

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Papaki και να συμπληρώσετε μια φόρμα.

Ως simple reseller θα έχετε τη δυνατότητα, ενσωματώνοντας ένα κομμάτι κώδικα (API αναζήτησης domains), να παρέχετε αναζήτηση domain names από το site σας. Η τελική κατοχύρωση όμως θα γίνει από εσάς και η διαδικασία χωρίζεται σε 3 βήματα:

α) Πρώτα ο χρήστης κάνει αναζήτηση μέσα από το site σας, για να δει αν είναι διαθέσιμο κάποιο domain
β) Στη συνέχεια πατάει το κουμπί της κατοχύρωσης και συμπληρώνει μια φόρμα με τα στοιχεία του, τα οποία σας αποστέλλονται με email
γ) Όταν λάβετε την πληρωμή από τον πελάτη σας, πηγαίνετε στο account σας στο Papaki.gr και κάνετε την κατοχύρωση βάζοντας για ιδιοκτήτη του domain τα στοιχεία του πελάτη σας. Εσείς χρεώνετε τον πελάτη σας στην τιμή που επιθυμείτε και εσείς πληρώνετε στο papaki, με κλιμακωτές εκπτώσεις, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των domains που έχετε.

Η κατηγορία Simple Reseller είναι ότι πρέπει για ένα μεγάλο αριθμό χρηστών, όπως πχ. αν κατασκευάζετε websites και θέλετε συμπληρωματικά τις υπηρεσίες κατοχύρωσης.

2) Gold Resellers

Και εδώ ξεκινάμε πιο επαγγελματικά! Το Papaki σας δίνει συγκεκριμένα αρχεία php που ενσωματώνετε στο site σας και οι κατοχυρώσεις γίνονται αυτόματα, κατευθείαν μέσα από το site σας.

Ως Gold Reseller, έχετε ένα admin panel μέσα από το οποίο μπορείτε να πραγματοποιείτε εξοφλήσεις (για αγορές με κατάθεση σε τράπεζα), να ελέγχετε τις κατοχυρώσεις και τους τρόπους πληρωμής και να κατοχυρώνετε και οι ίδιοι domains.

Ταυτόχρονα και οι χρήστες που θα κατοχυρώνουν σε εσάς, θα έχουν πρόσβαση σε ένα control panel για τη διαχείριση των domains τους. Επιλέγετε ανάμεσα σε CPLITE, η απλή version του control panel στο Papaki και το WHMCS.

Προτείνουμε το WHMCS, γιατί παρόλο που έχει ένα μικρό κόστος, θα σας λύσει τα χέρια και θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για υπηρεσίες hosting, ενώ οι πελάτες σας θα μπορούν να πραγματοποιήσουν εύκολα, τις σημαντικότερες ενέργειες διαχείρισης όπως είναι:

 

  • ανανέωση υπηρεσιών
  • αλλαγή nameservers
  • διαχείριση των στοιχείων ιδιοκτήτη (e-mail κτλ.)
  • τιμολόγηση
  • σύστημα υποστήριξης κλπ.

 

Το κόστος των κατοχυρώσεων αφαιρείται σε μορφή credits από το λογαριασμό σας, στον οποίο φροντίζετε να έχετε διαθέσιμα credits αγοράζοντας, όποτε χρειάζεστε, από το Papaki.gr.

Καθώς γίνονται παραγγελίες μέσα από το site σας, αφαιρούνται credits μέσα από τον λογαριασμό σας στο papaki. Για την ενεργοποίηση της υπηρεσίες θα πρέπει να προ-αγοραστούν 50 credits αξίας 50€, τα οποία μένουν στον reseller για μελλοντικές κατοχυρώσεις και ανανεώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) στη Knowledge Base του papaki.gr.

Για να γίνετε Simple Reseller συμπληρώστε τη φόρμα Simple Domains Reseller.
Για να γίνετε Gold Reseller συμπληρώστε τη φόρμα Gold Domains Reseller.

Με τη συμπλήρωση της φόρμας, ο Resellers Account Manager ελέγχει την αίτηση και λαμβάνετε ένα email επιβεβαίωσης της εγγραφής σας. Στο email αυτό θα βρείτε και στοιχεία επικοινωνίας στην περίπτωση που θέλετε βοήθεια ή έχετε απορίες σχετικά με την υπηρεσία.

Έχετε επιπλέον ερωτήσεις; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για μεταπώληση domain names; Αφήστε τα σχόλια σας παρακάτω!

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!