Πως συνδέω το domain μου με τη σελίδα μου στο WIX

05 Απριλίου 2011, από

Σήμερα με ενημέρωσαν από το Support ότι είστε αρκετοί αυτοί που έχετε σελίδες στο WIX και θέλετε να τις συνδέσετε με τα domain names σας στο Papaki.

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και ακόμα πιο σύντομη σε σχέση με προηγούμενα Posts που είδαμε για σύνδεση του domain με blog στο blogger, στο WordPress, Tumblr ή για σελίδα στο Webnode.


Υπάρχουν 2 τρόποι για να συνδέσετε το domain σας με το WIX, θα πρέπει όμως πρώτα απ’ ο΄λα να κάνετε upgrade στο WIX Premium πακέτο, μιας και δεν υποστηρίζεται στα δωρεάν sites.

1) Προτεινόμενος τρόπος: Προσθήκη Nameservers

Βήμα 1. Μέσα στο control panel, στην αρχική σελίδα διαχείρισης, πατήστε “Προσθήκη Nameservers” δίπλα από το domain name που επιθυμείτε. Αν έχετε ήδη περασμένους nameservers, τότε κάντε κλικ πάνω στο domain και στη σελίδα που θα ανοίξει, πατήστε είτε “Επεξεργασία” δίπλα από τους Νameservers, είτε στο 1ο γκρι εικονίδιο που αναφέρει “Nameservers”, για να τους αλλάξετε.)

 

Προσθήκη Εξυπηρετητών

 

Βήμα 2. Εισάγετε τους εξυπηρετητές του WIX στα 2 πρώτα πεδία. Οι nameservers είναι ns1.wix.com και ns2.wix.com. Πατήστε “Συνέχεια”, έπειτα “Ενημέρωση και Επιστροφή” και περιμένετε έως ότου σας εμφανίσει το μήνυμα “Η αλλαγή ολοκληρώθηκε με επιτυχία”. Η διαδικασία στο Papaki έχει ολοκληρωθεί.

NAMESERVERS

 

Βήμα 3. Πηγαίνετε στη σελίδα σας στο WIX στο domain manager σας (My account -> Manage Premium ->Domains). Πατήστε ότι έχετε ήδη domain (Already have a domain?)και εισάγετε το domain name σας, χωρίς τα “www”. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να περιμένετε 4-48 ώρες, για να ενημερωθούν οι nameservers από τον πάροχο Internet που χρησιμοποιείτε.

Wix custom domain add

2) Eναλλακτικός τρόπος: Προσθήκη DNS εγγραφών

Εναλλακτικά, η διαδικασία στο Papaki μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη δημιουργία DNS εγγραφών δείχνοντας στην IP του WIX.

Βήμα 1. Ενεγοποιήστε τη δωρεάν υπηρεσία DNS για το domain σας. Συνδεθείτε στο domain, κάντε κλικ πάνω στο domain και στη σελίδα ρυθμίσεων αναζητήστε χαμηλά αυτήν για την “Υπηρεσία DNS”. Κάντε κλικ στο link δεξιά “Ενεργοποίηση” ή “Επεξεργασία” και ολοκληρώστε τη διαδικασία, αποδέχοντας την προσθήκη των nameservers.

Βήμα 2. Στο παράθυρο που θα ανοίξει κάντε κλικ πάνω και πατήστε στο κουμπί “Συνέχεια με DNS records” για να προστεθούν οι εγγραφές. Ολοκληρώστε τη διαδικασία με κλικ στο κουμπό αποθήκευσης. Από την καρτέλα για προχωρημένους μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον εγγραφές για να λειτουργούν ταυτόχρονα και άλλες υπηρεσίες πχ. για email κτλ.

wix DNS records
wix DNS records

 

Σε περίπτωση που σταματήσει να εμφανίζεται το site σας ξαφνικά στο μέλλον, χωρίς να αλλάξετε κάτι στις ρυθμίσεις, τότε ίσως έχει αλλάξει η IP από το WIX. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να συνδεθειτε στο WIX και να επιβεβαίωσετε την IP στις οδηγίες που δίνει για τα records. Αν είναι διαφορετική από αυτήν που βλέπετε μέσα στο λογαριασμό σας, τότε πατήστε επεξεργασία DNS Υπηρεσίας και από την καρτέλα “Για προχωρημένους” επεξεργαστείτε την IP εισάγοντας στη θέση της παλιάς, τη νέα που σας δίνε το WIX. Σε 4-48 ώρες το site θα εμφανιστεί και πάλι.

Συναντήσατε κάποιο πρόβλημα στη διαδικασία; Έχετε κάποια απορία ή απλά θέλετε να μοιραστείτε κάτι μαζί μας; Αφήστε το σχόλιο σας ελεύθερα, παρακάτω ;)

Μπες στη συζήτηση

  • Καλημερα ισχυει ακομα η ιδια διαδικασια και αν ναι ποια απο τις δυο, τις οποιες περιγραφετε ειναι καλυτερη ;

Πες μας τη γνώμη σου!