Πως συνδέω το domain μου με το Blog μου στο Blogger!

24 Νοεμβρίου 2010, από

Έχετε δημιουργήσει ένα Blog στο Blogger (blogspot) και θέλετε να ανοίγει με το domain name σας στο Papaki.gr; Τέλεια!

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να συνδέσετε εύκολα και μέσα σε λίγα clicks το domain σας. Η διαδικασία είναι απλή και επιτυγχάνεται μέσω της DNS Hosting υπηρεσίας, που είναι δωρεάν για κάθε domain name στο Papaki.gr.

Βήμα 1. Μέσα στο control panel, στην αρχική σελίδα διαχείρισης, πατήστε πάνω στο domain και στη συνέχεια, στη σελίδα που θα ανοίξει, επιλέξτε ενεργοποίηση της DNS Hosting υπηρεσίας.

 

DNS Hosting μέσα στο control panel

 

Στη συνέχεια θα γίνει αυτόματη ενημέρωση των nameservers (εάν δεν έχουν ενημερωθεί στο παρελθόν). Διαφορετικά θα πρέπει να εισάγετε χειροκίνητα τους nameservers του Papaki dns1.papaki.gr και dns2.papaki.gr.

 

step1: Ενημέρωση nameservers

Βήμα 2. Μέσα από την καρτέλα των DNS Ρυθμίσεων πατήστε πάνω στο εικονίδιο Blogger και όλες οι εγγραφές περνάνε αυτόματα στο domain. Στο τέλος πατήστε «Αποθήκευση».

blogger

Απαιτείται η δημιουργία και ενός 2ου CNAME record, πληροφορίες για το οποίο θα λάβουμε από το Blogger. Δείτε παρακάτω.

 

Βήμα 3. Ενημερώνοντας τις ρυθμίσεις του Blog σας

Η Google φιλοξενεί πολλά blogs, άρα θα πρέπει να ξέρει ποιο είναι αυτό που πρέπει να ανοίγει με το domain σας. Αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας login στο blog σας από την Google και στην συνέχεια πηγαίνοντας στην επιλογή Settings | Basic.

settings basic

Εκεί που εμφανίζει Publishing στο πρώτο πεδίο Blog Address θα πατήσετε πάνω στο «Setup a 3rd party URL for your blog»

clickonsetupyoururl

Στη συνέχεια θα εισάγετε το domain σας και θα πατήσετε «Save».

domainwww

Θα εμφανιστεί ένα error, στο οποίο θα εντοπίσετε τα προσωπικά στοιχεία για το 2ο CNAME record που θα δημιουργήσετε χειροκίνητα μέσα από το Control Panel του Papaki.gr.

cnamedata

Οπότε, επιστρέφετε στο Control Panel του Papaki για να δημιουργήσετε χειροκίνητα το 2ο CNAME record μέσα από την DNS Hosting υπηρεσία και την καρτέλα για προχωρημένους.

addanewcnamerecord

 

Πληκτρολογείτε τα στοιχεία που βρίσκονται στο Blogger, κάτω από το Name, Label or Host field και Destination, Target or Points to field (δείτε τη photo παραπάνω) και πατάτε «Αποθήκευση Νέου CNAME record».

cname

Όταν περάσετε το CNAME στο Papaki.gr, επιστρέφετε και πάλι στη σελίδα μέσα στο Blogger (πατάτε back από τη σελίδα ρυθμίσεων DNS του Google), επιλέγετε «custom domain», εισάγετε πάλι το domain σας και πατάτε «Save». Η σύνδεση του domain name με το blog σας στο Blogspot έχει ολοκληρωθεί.

lastimagedone

Aφού οι nameservers «ενημερωθούν» από τους παρόχους πρόσβασης Internet, θα μπορείτε να «δείτε» το blog σας από το domain name σας. Η διαδικασία ενημέρωσης των παρόχων διαρκεί 4-48 ώρες. Ο χρόνος αυτός δεν εξαρτάται από το Papaki.gr αλλά από το πόσο συχνά ανανεώνει τις εγγραφές των DNS ο κάθε Πάροχος Internet.
Έχετε απορίες ή χρειάζεστε βοήθεια με τα παραπάνω; Αφήστε μας ένα σχόλιο.

Μπες στη συζήτηση

    • Υπάρχουν 2 τρόποι να γίνει αυτό και στους αναλύω παρακάτω.

      Ο πρώτος γίνεται με redirect από το url http://www.examplesite.eu/blog, προς το blog σου στο blogger. Οι οδηγίες βήμα-βήμα είναι:

      1. Ενεργοποιήσε το free hosting για το domain σου (ακολουθείς κανονικά τη διαδικασία παραγγελίας του δωρεάν πακέτου για το domain σου από τη σελίδα http://www.papaki.gr/web-hosting.htm

      2. Συνδέσου με FTP στο hosting σου (θα λάβεις τους κωδικούς με email μετά την ενεργοποίηση του hosting) και δημιούργησε το φάκελο blog

      3. Άνοιξε το notepad και βάλε τον παρακάτω κώδικα αντικαθιστώντας το http://www.new-url.com με το link στο οποίο επιθυμείς να γίνεται redirect o χρήστης: (το λινκ του blogger)

      4. Αποθήκευσε το αρχείο με το όνομα index.php

      5. Ανεβάσε το αρχείο με FTP στο φάκελο από τον οποίο θέλεις ο χρήστης να γίνεται redirect (o φάκελος blog στην συγκεκριμένη περίπτωση)

      Το μειονέκτημα είναι ότι θα φεύγει από το site σου και θα πηγαίνει στο blogger.

      Ο δεύτερος τρόπος είναι με δημιουργία subdomain, πχ. blog.examplesite.eu. Τα βήματα είναι τα εξής:

      1. Ενεργοποίησε το δωρεάν hosting που σου παρέχει το Papaki με κάθε domain
      2. Μέσα απ’το Plesk, δημιούργησε ένα subdomain για το domain σου (Κωδικοί για το Plesk θα βρεις στο email που θα λάβεις μετά τηνενεργοποίηση του hosting)
      3. Ακολούθησε τα βήματα του post, εισάγοντας αυτή τη φορά το url του subdomain σου

      Ένας άλλος τρόπος είναι να γίνει με iframe. Αν δεν σου κάνουν οι τρόποι που σου έγραψα, μου λες και σου στέλνω αναλυτικές οδήγίες και για αυτό.

      • Εφόσον έχεις ακολουθήσει τη διαδικασία, όπως περιγράφεται στο post, θα χρειαστεί ένα χρονικό περιθώριο 4-48 ωρών για να ενημερώσουν οι πάροχοι internet τους nameservers. Έχει περάσει αυτό το χρονικό διάστημα;

      • Καλησπέρα,
        Έχω το ίδιο πρόβλημα. Έχουν περάσει πάνω από 72 ώρες. Το blogspot με στέλνει στη νέα διεύθυνση αλλά δεν είναι διαθέσιμη.

  • πως μπορώ να βρω το CNAME? είχα συνδέσει κανονικά το domain μου αλλά από δικό μου λάθος προσπάθησα να κάνω και ένα δεύτερο domain redirct αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα! Το θέμα είναι τώρα ότι πάω στο blogger μου να βάλω το domain και πλέον δεν μου βγάζει το error για να δω το δεύτερο μοναδικό CName αλλά το παίρνει κανονικά! Πως μπορώ να το ξανβρώ για να το προσθέσω στις ρυθμίσεις στο παπάκι;;

    • Λογικά πρέπει να περιμένεις να γίνει ξανά ενημέρωση, ώστε να σταματήσει να βλέπει το record. Λογικά θα έχει γίνει ήδη, οπότε εάν διαγράψεις το domain και το προσθέσεις ξανά, θα σου εμφανίσει την επιλογή. Πες μας αν έχει λυθεί!

  • Γεια σας!
    Ακολούθησα την παραπάνω διαδικασία και πήγαν όλα καλά. Το blog μου πλέον έχει δικό του domain (από το papaki). Ωστόσο όταν ενεργοποιώ από το blogger το HTTPS availability η σελίδα δεν υπάρχει πια. Τι επιπλέον ρυθμίσεις χρειάζονται για να ξαναγίνει το blog μου HTTPS (έτσι ήταν όσο βρισκόταν στο blogger) από HTTP που είναι τώρα;
    Ευχαριστώ.

  • Θέλω να βάλω και δεύτερο domain name στο medium host που έχω και δεν μπορώ να το καταφέρω. Στο σαπορτ δεν απαντάνε. Μπορείς να με βοηθήσεις? Ευχαριστώ.

  • Θα ήθελα να κάνω το ίδιο στο biofamilyfarm που έχω σε σας, αλλά ο μπλογερ είναι στα Ελληνικά και δεν μπορώ να καταλάβω πως, όπως είναι εδώ στα Αγγλικά. Σας είναι εύκολο να μου πείτε τα βήματα στα Ελληνικά? Ευχαριστώ

Πες μας τη γνώμη σου!