3 βήματα για την εύκολη δημιουργία eshop

Δημιουργία eshop

29 Απριλίου 2020, από

Πάω στοίχημα ότι στους περισσότερους από εσάς, όπως και σε εμένα δεν το κρύβω, έχει περάσει τουλάχιστον μία φορά από το μυαλό σας, η ιδέα της κατασκευής ενός online καταστήματος! Οι περισσότερες ιδέες μένουν στις σκέψεις, μιας και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένoυ και λειτoυργικού eshop προϋποθέτει πολύ χρόνο και χρήμα. Ίσως και όχι, μιας και τα δεδομένα στην κατασκευή eshop έχουν αλλάξει δραματικά και διαβάζοντας παρακάτω θα καταλάβετε τι εννοώ.

Αρχικά, γιατί να δημιουργήσω eshop;

Ο λόγος που οι περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται στη δημιουργία ενός eshop είναι η μείωση των πάγιων και λειτουργικών εξόδων (εγκαταστάσεις, ενοίκια, εξοπλισμός, προσωπικό), το τεράστιο online καταναλωτικό κοινό και οι πολλαπλές δυνατότητες online προώθησης και διαφήμισης του eshop, με πολύ χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μέσα (φυλλάδια, αφίσες, διαφημίσεις σε τηλεόραση/ραδιόφωνο κ.ο.κ.)

Είναι όμως όλα τα eshops κερδοφόρα? Όχι, και μέσα από αυτό το post θα μάθετε πως να αποφύγετε πολυέξοδα και συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.

Ξεκινάμε ως εξής:

Έχετε την απαιτούμενη ιδέα ή offline επιχείρηση και θέλετε και εσείς να ξεκινήσετε την online πώληση προϊόντων & υπηρεσιών, αλλά η διαδικασία σας φαίνεται βουνό! Domain, Hosting, Web design, SEO και άλλες υπηρεσίες εμφανίζονται περισσότερο σαν εμπόδια στο δρόμο για την κατασκευή ενός online καταστήματος, παρά ως λύση! Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 2 βασικές λύσεις.

1η Λύση: Να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό

Ένας ειδικός θα μπορέσει να κατασκευάσει για εσάς ένα ολοκληρωμένο online κατάστημα, καλαίσθητο και λειτουργικό, σύμφωνα με τις ανάγκες σας και τις τελευταίες τάσεις της online αγοράς. Μειονεκτήματα αυτής της λύσης είναι ότι το κόστος ενδέχεται να είναι μεγάλο και απαιτείται αρκετός χρόνος για την υλοποίηση του. Σημαντικό είναι να επιλέξετε προσεκτικά τον επαγγελματία ή την εταιρία που θα αναλάβει το έργο αλλά και να καθορίσετε εξαρχής αναλυτικά τις προδιαγραφές ώστε να μη ξεφύγει το κόστος στις αλλαγές και διορθώσεις.

Στο Papaki, στη σελίδα Experts προτείνουμε επιλεγμένους επαγγελματίες για υπηρεσίες διαδικτύου στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε. Επίσης,
με μια γρήγορη αναζήτηση στο Google θα βρείτε διάφορες επιλογές εταιριών που παρέχουν υπηρεσίες κατασκευής eshop στην Ελλάδα.

2η Λύση: Η επιλογή ενός έτοιμου πακέτου eshop

Μια εναλλακτική λύση είναι τα έτοιμα πακέτα δημιουργίας eshop, τα οποία περιλαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται για να στηθεί ένα site, αλλά και ένα περιβάλλον εύκολης διαχείρισης του ηλεκτρονικού καταστήματος. Μειονέκτημα των έτοιμων πακέτων είναι ότι οι προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του eshop είναι σταθερά και συνήθως δεν μπορούν να καλύψουν εξειδικευμένες ανάγκες που πιθανόν να έχετε για το δικό σας site. Είναι όμως η ιδανική λύση για κάποιον που θέλει άμεσα να δοκιμάσει την ιδέα του online και να ανεβάσει το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα, με πολύ χαμηλό κόστος.

Επιγραμματικά, μερικά από τα χαρακτηριστικά των έτοιμων πακέτων δημιουργίας eshop, είναι:

– Domain και Hosting περιλαμβάνονται στο πακέτο
– Έτοιμα Layouts αλλά και δυνατότητα δημιουργίας μοναδικού δικού σας
– Εύχρηστο, οπτικό περιβάλλον διαχείρισης. Δεν απαιτείται γνώση προγραμματισμού
– Εύκολη και γρήγορη εισαγωγή κατηγοριών, προϊόντων, περιγραφών και τιμών
– Δυνατότητα παροχής πολλαπλών τρόπων πληρωμής στους πελάτες κα.

Πώς να δημιουργήσετε ένα eshop σε 3 βήματα

Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε αν η λύση του έτοιμου πακέτου σάς ταιριάζει, δεν είναι άλλος από το να τη δοκιμάσετε. Στο Papaki είναι δωρεάν και πανεύκολο να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα eshop, ακόμα κι αν δεν έχετε τεχνικές γνώσεις, με το Website Builder. Πρόκειται για μια εύχρηστη πλατφόρμα κατασκευής eshop και ιστοσελίδων γενικότερα, την οποία μπορείτε να αποκτήσετε με τα εξής απλά βήματα.

1. Ενεργοποιήστε δωρεάν το trial Website Builder eshop πακέτο

Στη σελίδα του Website Builder papaki.com/website-builder πατήστε στο κουμπάκι “Ξεκίνα Δωρεάν” κάτω από το eshop, το τρίτο στη σειρά πακέτο. Εάν δεν έχετε ήδη λογαριασμό στο Papaki για να συνδεθείτε, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν και με την ολοκλήρωση της δωρεάν παραγγελίας θα μεταφερθείτε απευθείας στη δημιουργία του eshop σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να το αγοράσετε απευθείας με κλικ στο κουμπί “Παραγγελία” για ένα χρόνο, με μόλις 15.99 ευρώ τον μήνα. Στη δεύτερη περίπτωση, μαζί με μια σειρά από features έχετε στη διάθεσή σας και ένα δωρεάν .store domain!

WebsiteBuilder Πακέτα

2. Διαμορφώστε την αρχική σελίδα σας εύκολα

Η παραγγελία σάς μεταφέρει απευθείας στο 1ο βήμα της δημιουργίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδεθείτε μέσα από το Control Panel, με κλικ στα “Πακέτα Website Builder”, στη συνέχεια πάνω στο link του πακέτου και τέλος στη “Διαχείριση Website Builder”. Θα μεταφερθείτε στο περιβάλλον του Website Builder. Μπορείτε να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις για το είδος της επιχείρησης σας για να εξοικονομήσετε χρόνο και να σας προταθούν από την πλατφόρμα θέματα και εικόνες σχετικές με το είδος του eshop σας. Στη συνέχεια, θα καταλήξετε σε μία καλαίσθητη αρχική σελίδα όπου μπορείτε με ευκολία να τη διαμορφώσετε όπως επιθυμείτε.

3. Προσθέστε προϊόντα, λεπτομέρειες πληρωμής κοκ

Το επόμενο βήμα είναι φυσικά να προσθέσετε τα προϊόντα σας αλλά και λεπτομέρειες που αφορούν τα μεταφορικά, τους τρόπους πληρωμής κλπ. Αυτό γίνεται εύκολα από το μενού αριστερά και την επιλογή “eshop”. Ο αρχικός οδηγός θα σας διευκολύνει να συμπληρώσετε κάθε στοιχείο βήμα βήμα για το online κατάστημα σας. Μην ξεχάσετε να κάνετε δημοσίευση του eshop σας για να εμφανιστεί και στο μενού, στην κορυφή της σελίδας. Όταν είστε έτοιμοι, πατήστε “Δημοσίευση site” και το eshop σας θα είναι online στο προσωρινό url που σας παρέχουμε.

Αν είστε ακόμα στο trial και σας αρέσει το αποτέλεσμα, μη διστάσετε να προχωρήσετε στην αγορά του πακέτου. Θα μπορέσετε όχι μόνο να συνδέσετε το domain σας, αλλά να ενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις και το δωρεάν SSL που σας παρέχουμε, ώστε να καλωσορίσετε τους πελάτες σας σε μια ολοκληρωμένη και ασφαλή ιστοσελίδα :)

Θέλετε περισσότερα;

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Website Builder είναι η καλύτερη επιλογή για δημιουργία eshops, όταν ο χρήστης δεν είναι εξοικειωμένος με τεχνικά θέματα και θέλει να ξεκινήσει να πουλάει γρήγορα και εύκολα online. Για πιο εξειδικευμένες λύσεις και για όσους έχουν βασικές τεχνικές γνώσεις και θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία eshop μέσα σε WordPress περιβάλλον, προτείνεται το WooCommerce Hosting!

Ό,τι κι αν επιλέξετε, ελπίζουμε να έχετε καλές πωλήσεις! Φυσικά, η εξειδικευμένη ομάδα εξυπηρέτησης μας, παραμένει στη διάθεσή σας για ό,τι σχετικό χρειαστείτε.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!