Ξεχωριστές στιγμές για το προσωπικό!

21 Οκτωβρίου 2013, από

PAINTBALL_COLLAGE

Κάποτε είχα διαβάσει ότι ο εργαζόμενος που γυρίζει σπίτι του και έχει να περιγράψει σε συγγενείς και φίλους μια πολύ ξεχωριστή στιγμή της ημέρας του στην δουλειά, νιώθει ικανοποιημένος και ευχαριστημένος!

Πάντα αυτό προσπαθούσαμε στην εταιρία μας, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουμε ξεκινήσει να το εφαρμόζουμε με μεγαλύτερο ζήλο. Δημιουργούμε όμορφες στιγμές λοιπόν! Για να δημιουργήσουμε όμως αυτές τις στιγμές, βασιζόμαστε σε ένα πρόγραμμα που το έχουμε ονομάσει move well – eat well – feel well.

Η κοινή άποψη είναι ότι όταν κάποιος έχει καλή φυσική κατάσταση και καλές διατροφικές συνήθειες, νιώθει καλύτερα, άρα είναι και πιο αποδοτικός σε όλους τους τομείς της ζωή του. Κάθε μήνα λοιπόν, κάνουμε μια διαφορετική ομαδική δραστηριότητα που βασίζεται σε αυτή την άποψη.

Μία από τις δραστηριότητες που κάναμε πριν μερικές ημέρες είχε, μάλλον, σκοπό να δοκιμάσει τις αντοχές μας :)

Μιλάμε για το paintball, ένα πολύ ωραίο άθλημα που πέρα από μερικές αθώες μελανιές και ένα πιασιματάκι της επόμενης μέρας, οι παίκτες μαθαίνουν την σημαντικότητα της ομαδικής εργασίας και κερδίζουν αυτοσεβασμό, αναπτύσσοντας παράλληλα ηγετικές ικανότητες. H ομάδα το απόλαυσε και αυτό φαίνεται και από τις φωτογραφίες εκείνου του event.

Μετά από αυτήν τη δοκιμασία, σε όλους άξιζε μια στιγμή χαλάρωσης. Σειρά λοιπόν στις δραστηριότητες πήρε η ρεφλεξολογία. Μια μέθοδος που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και τη ράχη των ποδιών. Έτσι, κάνουμε ένα διάλειμμα μισής ώρας από την εργασία και αφηνόμαστε στα χέρια του ειδικού!

Όσοι μας παρακολουθείτε στα social θα έχετε δει ότι συνηθίζουμε να χαλαρώνουμε εδώ στην εταιρία, γιατί το θεωρούμε σημαντικό ;)

Πέρα από τις δραστηριότητες όμως, εξίσου σημαντικό είναι να βελτιώσουμε τη διατροφή μας, εφαρμόζοντας τις απαραίτητες αλλαγές. Γι’ αυτό το λόγο η εταιρία, προσφέρει καθημερινά φρέσκα φρούτα!

Ένα απαραίτητο σνακ για την υγεία και τη ζωτικότητα του οργανισμού μας. Κάποιοι από το προσωπικό, μάλιστα, παραδέχονται ότι πριν στο σπίτι τους δεν έτρωγαν φρούτα, τουλάχιστον όχι τόσο συχνά όσο θα ήθελαν, ενώ τώρα έχουν μπει στην καθημερινή τους διατροφή. Τέλεια!

Η άποψή μας είναι ότι όταν έχεις καλούς υπαλλήλους πρέπει να βρεις τρόπους να τους κρατήσεις, αλλά και να τους κάνεις ακόμα καλύτερους, προσφέροντάς τους συναρπαστικές παροχές!

Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πιστεύουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ώστε να προσφέρουν όλες αυτές τις ωφέλιμες παροχές. Σκεφτείτε, όμως, μακροπρόσθεσμα και δώστε στους εργαζομένους σας παροχές που θα εκτιμήσουν, γιατί έτσι θα είναι περισσότερο ικανοποιημένοι και θα έχουν μεγαλύτερη πίστη για την επίτευξη των στόχων της εταιρίας.

Στα σχέδια μας είναι και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως ζούμπα, yoga, πεζοπορία και ό,τι άλλο αναζωογονητικό μας έρθει στο μυαλό.

Αν καθώς διαβάζατε το άρθρο, σας ήρθε κάποια συναρπαστική ιδέα και θέλετε να τη μοιραστείτε μαζί μας είμαστε όλο αυτιά! Που ξέρετε, μπορεί και να διαβάσετε γι’ αυτήν σε κάποια από τα επόμενα άρθρα μας!

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!