New gTLDs: Ξεκινούν οι κατοχυρώσεις για 11 νέα TLDs!

05 Νοεμβρίου 2013, από

tagxedoΟ Νοέμβριος είναι μήνας εξελίξεων στον κόσμο των domain names γιατί θα διατεθούν για κατοχύρωση 11 νέα TLDs, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στο internet και αλλάζοντας τα δεδομένα, όπως τα γνωρίζαμε έως τώρα. Αν όλα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις προγραμματισμένες ημερομηνίες, από σήμερα, 5 Νοεμβρίου 2013 (ή μέσα στην επόμενη εβδομάδα) 11 νέα TLDs θα είναι διαθέσιμα αρχικά για τους κατόχους εμπορικών σημάτων (trademark owners), εν όψει της Sunrise περιόδου και εκτιμάται ότι από τον Ιανουάριο του 2014 θα διατεθούν για κατοχύρωση και από το ευρύ κοινό (Landrush period).

Ποιά είναι τα νέα 11 gTLDs, έτοιμα για κατοχύρωση;

Πρόκειται για 11 γενικές καταλήξεις, οι οποίες προσδιορίζουν διάφορους κλάδους επιχειρήσεων και χαρακτηρίζουν πολλαπλές δραστηριότητες:

.bike > εάν ασχολείσαι με την ποδηλασία ή με ότι σχετίζεται γύρω από το ποδήλατο (π.χ. eshop με ποδήλατα και bike accessories, forum για ποδηλάτες και ποδηλατικά events), αυτό το tld σου ταιριάζει!

– .camera > έχεις κατάστημα με κάμερες και οτιδήποτε συναφές; Ακόμη και για εσένα που ασχολείσαι με βιντεοσκοπήσεις, αυτό το tld σε αντιπροσωπεύει!

– .clothing > οτιδήποτε αφορά ρουχισμό.. ιδανικό και για fashion blogs!

– .equipment > προορίζεται για χρήση από websites που εμπορεύονται, ενημερώνουν και σχετίζονται με οποιονδήποτε εξοπλισμό. Το φάσμα είναι τόσο ευρύ, απλά σκέψου πόσες διαφορετικές κατηγορίες εξοπλισμού περιλαμβάνει.. από fishing equipment, kayak equipment, bungee jumping equipment, backpack equipment και πολλά άλλα!

– .estate > προορίζεται για χρήση από websites που ανήκουν στον κλάδο της μεσιτείας.

.guru > κατάλληλο για specialists, experts και για κάθε ειδήμονα σε οποιοδήποτε αντικείμενο ή υπηρεσία.

– .holdings > προσδιορίζει εταιρείες επενδυτικές, χρηματιστηριακές, τραπεζικούς ομίλους και οτιδήποτε συναφές.

– .lighting > είτε πρόκειται για επώνυμο κατασκευαστή ειδών φωτισμού, είτε για κατάστημα φωτιστικών, δεν υπάρχει πιο αντιπροσωπευτικό tld.

– .singles > ένα tld κατάλληλο για όσους δραστηριοποιούνται στο online dating industry.

– .ventures > ότι λέει και το όνομα! Αντιπροσωπεύει εταιρείες αγαθών και υπηρεσιών.

– .voyage > ένα tld αφιερωμένο στα ταξίδια.

Πόσο θα στοιχίζει η κατοχύρωση ενός νέου gTLD;

Είναι πολύ νωρίς για να το πούμε. Τα μητρώα βρίσκονται στην φάση οριστικοποίησης των τιμών, χωρίς να έχουν καταλήξει σε επίσημες ανακοινώσεις ακόμη. Γνωρίζουμε ότι οι τιμές κατοχύρωσης θα είναι διαφορετικές για κάθε tld και ανάλογα με την φάση κατοχύρωσης, είτε πρόκειται για την Sunrise περίοδο ή για την φάση Landrush. Μόλις έχουμε τις σχετικές πληροφορίες θα σας ενημερώσουμε!

Προστατεύστε το εμπορικό σας σήμα

Η Sunrise περίοδος προσφέρει την δυνατότητα στους trademark owners να προστατεύσουν online το εμπορικό τους σήμα, δημιουργώντας παράλληλα ένα δίχτυ ασφαλείας γύρω από το brand και ενισχύοντας την φήμη της εταιρείας στο διαδίκτυο. Η Sunrise period πραγματοποιείται τουλάχιστον 30 ημέρες πριν διατεθούν τα νέα tlds στο ευρύτερο κοινό για κατοχύρωση, δίνοντας την χρυσή ευκαιρία στους trademark owners να διεκδικήσουν και να κατοχυρώσουν το domain name τους πριν από οποιονδήποτε άλλο.

Όλα τα δεδομένα για τα trademarks καταχωρούνται σε μια κεντρική βάση δεδομένων, που έχει δημιουργήσει η ICANN, το Trademark Clearinghouse.

Πρόκειται για μια βάση δεδομένων εμπορικών σημάτων, που έχει συσταθεί από την ICANN με σκοπό να ενισχύσει την προστασία δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι trademark owners υποβάλλουν εκεί τα δεδομένα για το εμπορικό τους σήμα και με αυτό τον τρόπο προστατεύουν το brand τους στην νέα εποχή των gTLDs.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Υποστήριξης του Papaki.gr για να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες και να καταχωρήσετε το εμπορικό σας σήμα στο Trademark Clearinghouse.

Επόμενα νέα Tlds

Τα αμέσως επόμενα TLDs που θα βγουν αναμένεται να είναι τα παρακάτω:

.contractors

.gallery

.graphics

.guide

.land

.plumbing

.technology

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Sunrise περίοδος αυτών των domains θα ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου.

Μην χάσετε την ευκαιρία! Προ-κατοχυρώστε Τώρα ένα νέο tld, δωρεάν και χωρίς δεσμεύσεις!

 

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!