WordPress Security: Η ασφάλεια του site σου σε 5 απλά βήματα!

22 Μαΐου 2014, από

blogimages_security_wp

Η ασφάλεια ενός site είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα! Στην υπηρεσία WordPress Managed Hosting του Papaki.gr εφαρμόζονται δεκάδες ρυθμίσεις και υπηρεσίες προκειμένου το site να έχει την μέγιστη ασφάλεια.

Δες παρακάτω 5 βασικές ενέργεις για να μειώσεις τον κίνδυνο.

1. Update, στην τελευταία έκδοση!

Πρόσεχε πάντοτε το WordPress Installation και φρόντισε ώστε το theme και όποιο plugin χρησιμοποείς να είναι στην τελευταία έκδοση. Το WordPress έχει ειδοποιήσεις για κάθε καινούργια έκδοση που κυκλοφορεί, οπότε ενημερώνεσαι άμεσα, εφόσον κάνεις login συχνά στο περιβάλλον διαχείρισης του. Στην υπηρεσία Papaki Managed WordPress Hosting υπάρχει μηχανισμός αυτόματου update και ενημέρωσης του πελάτη.

2. Προσοχή στο Password

Το password του admin, θα πρέπει να είναι κάτι δύσκολο και όχι απλώς κάτι εύκολο για να το θυμάσαι. Πρόσεχε να έχεις συνδυασμούς από γράμματα, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες, για να κρατάς την ασφάλεια στο μέγιστο.

3. Διέγραψε ό,τι δεν χρησιμοποιείς

Είναι σημαντικό να διαγράφεις παλιά WordPress Installations που τα χρησιμοποίησες για testing, theme που δεν χρησιμοποιείς πλέον, Plugins που τα έχεις κάνει deactivate. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάς κάτι που δεν σου χρειάζεται, γιατί μπορεί να μην το αναβαθμίζεις και να σου δημιουργήσει πρόβλημα αργότερα.

4. Backup

Η πλειοψηφία των άρθρων ασφάλειας που υπάρχουν online προτείνουν στους αναγνώστες την ανάγκη για backup των αρχείων. Το backup είναι απαραίτητο σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα ασφάλειας, καθώς η επαναφορά του site σου θα είναι σχετικά άμεση. Οι υπηρεσίες hosting συνήθως παρέχουν αυτόματο backup των φιλοξενούμενων sites. Εναλλακτικά, υπάρχουν και αρκετά WordPress backup plugins, δωρεάν ή επι πληρωμή. Ένα από τα καλύτερα premium plugins είναι το BackUp Buddy.

5. Μην χρησιμοποιείς πειρατικά themes ή plugins

Θα πρέπει να αποφεύγεις τη χρήση πειρατικών plugin ή theme για πολλούς λόγους. Ο πιο σημαντικός είναι ότι πολλές φορές περιέχουν κώδικα με κενά ασφαλείας ή κώδικα, ο οποίος επιτρέπει σε κάποιον επίδοξο χάκερ να αποκτήσει πρόσβαση διαχειριστή σε ένα site. Προτείνουμε να κάνεις χρήση plugins και themes που θα βρεις στο www.wordpress.org, τα οποία είναι ελεγμένα από την ίδια την ομάδα του WordPress.

Η ασφάλεια ενός site πρέπει να αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα μια σοβαρής online παρουσίας. Ξεκίνησε με οδηγό αυτό το άρθρο και ακολούθησε τις παραπάνω απλές συμβουλές για να αποφύγεις τυχόν hacking attacks.

Μείνε συντονισμένος καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλα άρθρα με χρήσιμες οδηγίες για να απογειώσεις τις δυνατότητες του WordPress site σου!

Διάβασε επίσης: 5 απαραίτητα βήματα για ένα ασφαλές WordPress blog

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!