3 δημοφιλή photo gallery plugins για να ενισχύσεις δημιουργικά το WordPress site σου!

photo gallery wp plugins

17 Φεβρουαρίου 2015, από

blogimages_imageplugins

Εάν έχεις φωτογραφίες που απεικονίζουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρεις και θέλεις να τις προβάλεις στο WordPress site/ blog της επιχείρησής σου, ο καλύτερος τρόπος είναι να δημιουργήσεις ένα photo gallery. Για να το πετύχεις αποτελεσματικά, έχεις δύο επιλογές:

1. Να χρησιμοποιήσεις το ενσωματωμένο (built in) feature που υπάρχει στην WordPress πλατφόρμα, ή

2. Να επιλέξεις και να εγκαταστήσεις ένα photo/ image gallery WordPress plugin.

Ο βασικός σου στόχος είναι να δημιουργήσεις ένα εύχρηστο και όμορφο gallery από φωτογραφίες και εικόνες, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του site/ blog σου και θα είναι εύκολο στη διαχείριση. Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις για 3 δημοφιλή photo gallery WordPress plugins, καθώς και ποια είναι τα οφέλη από τις δωρεάν εκδόσεις τους! Και τα τρια plugins είναι fully responsive, που σημαίνει ότι είναι συμβατά με όλους τους  browsers και τις συσκευές κι αν μείνεις ικανοποιημένος από κάποιο μπορείς να αναβαθμίσεις στην pro έκδοση για να επωφεληθείς από ακόμη περισσότερες δυνατότητες:

 

1. NextGEN Gallery Plugin

nextgenfull

Με περισσότερα από 10 εκατ. downloads και rating 4/ 5, το NextGEN Gallery είναι το πιο δημοφιλές plugin για να δημιουργήσεις photo galleries και αρκετά εύχρηστο για όλους τους WordPress χρήστες. Μερικά από τα δυνατά του χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω:

  • Είναι “γραμμένο” σε Javascript και δεν χρησιμοποιεί flash. Οπότε, τα galleries φωτογραφιών που δημιουργείς εμφανίζονται σωστά και χωρίς προβλήματα σε όλες τις κινητές συσκευές. Έτσι, προσφέρεις μια θετική εμπειρία στους mobile χρήστες.
  • Μπορείς να αλλάξεις την ποιότητα (quality) των εικόνων και φωτογραφιών που “ανεβάζεις”, με αποτέλεσμα να ενισχύεις την ταχύτητα της σελίδας σου (page load speed), ένα χαρακτηριστικό σημαντικό για το SEO του site σου.
  • Οι εικόνες ή οι φωτογραφίες εμφανίζονται σε thumbnail ή slideshow view. Εάν σε ενδιαφέρει να εμφανίσεις τις φωτογραφίες με συγκεκριμένη σειρά, είναι καλύτερο να δημιουργήσεις ένα slideshow. Στο thumbnail view μπορείς να πειραματιστείς με διαφορετικά effects για να δώσεις πιο δημιουργικό χαρακτήρα στο WordPress site/ blog σου.
  • Μπορείς να προσθέσεις watermark στις εικόνες και τις φωτογραφίες σου, είτε κάνοντας “upload” κάποιο logo είτε γράφοντας το δικό σου κείμενο.


2. Envira Plugin

envirafullΣύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του WPbeginner.com, το Envira plugin είναι ο βασικός ανταγωνιστής του NextGEN. Στο WordPress.org βαθμολογείται με 4,6/ 5 αστέρια και μέχρι τώρα ξεπερνάει τα 55 χιλιάδες downloads. Κάποια χρήσιμα σημεία της δωρεάν έκδοσης Envira Gallery Lite είναι:

  • Η διαχείριση και ανάπτυξη galleries γίνεται εύκολα κι απλά αφού το συγκεκριμένο plugin “τρέχει” σε γρήγορο και “ξεκάθαρο” κώδικα. Ταυτόχρονα, προσφέρεις μια θετική εμπειρία στον χρήστη, χωρίς καθυστερήσεις κι αργοπορία στην εμφάνιση του photo gallery.
  • Μπορείς να επεκτείνεις τις δυνατότητες και λειτουργίες της βασικής εφαρμογής προσθέτοντας addons, ακόμη και στη free έκδοση.
  • Μπορείς να προσθέσεις “Pin it” buttons στις φωτογραφίες σου, να ενεργοποιήσεις την προστασία από τους downloaders, καθώς και τη λειτουργία πλήρους οθόνης (full screen).


3. Photo Gallery Plugin

photogallery

Με περισσότερα από 500 χιλιάδες downloads και αξιολόγηση στα 4,6/ 5 αστέρια, το Photo Gallery κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή plugins για να δημιουργήσεις εντυπωσιακά photo galleries! Ρίξε μια ματιά σε κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά του:

  • Μπορείς να προσθέσεις διάφορες πληροφορίες στις φωτογραφίες σου, όπως tags για να δημιουργήσεις tag clouds, alt texts και captions ενισχύοντας το SEO τους,
  • Εκτός από thumbnail και slideshow view, μπορείς να δημιουργήσεις Extended Albums για να συνδυάσεις εικόνες με πληροφορίες,
  • Δυνατότητα να προσθέσεις watermark,
  • Δυνατότητα να υποστηρίξεις YouTube και Vimeo videos μέσα στα galleries.


Επίλεξε το photo gallery plugin που σου ταιριάζει και εγκατέστησέ το στο WordPress site/ blog σου εύκολα και γρήγορα. Δημιούργησε ελκυστικά image galleries και photo albums για να προωθήσεις δημιουργικά τη δουλειά σου ή τα προϊόντα σου, και να προσελκύσεις το ενδιαφέρον του κοινού που στοχεύεις. Εσύ, ποιο WordPress plugin χρησιμοποιείς για να δημιουργήσεις photo galleries; Άφησε το σχόλιό σου παρακάτω!

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!