5 χρήσιμα & δωρεάν WP plugins που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα blog!

wp plugins

20 Μαρτίου 2015, από

blogimages_topwpplugins

Οι περισσότεροι χρήστες, όταν αναζητούν μια πλατφόρμα για να δημιουργήσουν το προσωπικό ή εταιρικό τους blog, επιλέγουν το WordPress. Με περισσότερα από 76 εκατ. WordPress sites παγκοσμίως, το οποίο αντιστοιχεί στο 60,7% του παγκόσμιου market share, η υπεροχή της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι αδιαμφισβήτητη. Η εκτεταμένη χρήση της έχει οδηγήσει στην δημιουργία χιλιάδων plugins. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 29.000 διαθέσιμα στο WordPress.org. Ωστόσο, με τόσα plugins η δημιουργία και διατήρηση ενός WordPress blog γίνεται πιο περίπλοκη και μπορείς εύκολα να παρεκκλίνεις από τον αρχικό σου στόχο.


Εάν αναρωτιέσαι ποια είναι τα πιο χρήσιμα plugins που είναι σημαντικό να υπάρχουν σε κάθε WordPress blog, είσαι στο σωστό μέρος. Διάβασε τη λίστα με 5 σημαντικά και δωρεάν WP plugins:

 

1. Mailchimp: για να αυξήσεις τους subscribers

mailchimp_logo

Η δύναμη και η ουσία του blogging βασίζεται όχι μόνο στο περιεχόμενο που υποστηρίζει, αλλά και στην αμοιβαία σχέση και επικοινωνία με τους αναγνώστες. Εάν ξεκινάς τώρα να “χτίζεις” τη λίστα με τους email subscribers σου, έχεις ανάγκη από μια ευέλικτη, εύκολη στη διαχείριση και ισχυρή πλατφόρμα γι’ αυτή τη δουλειά. Μία ιδανική λύση είναι το Mailchimp, γιατί:

– Μπορείς να στείλεις μέχρι και 12.000 emails το μήνα στους πρώτους 2.000 subscribers εντελώς δωρεάν, χωρίς δεσμεύσεις, συμβόλαιο ή καταχώρηση των στοιχείων της πιστωτικής σου κάρτας. Εάν στην πορεία θέλεις να αναβαθμίσεις το δωρεάν πρόγραμμα, το Mailchimp σου προσφέρει 2 διαφορετικά πακέτα με ξεχωριστές δυνατότητες.

– Μπορείς να παρακολουθείς την απόδοση των email campaigns που στέλνεις μέσα από χρήσιμα reports. Έτσι έχεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι σε σημαντικά ερωτήματα, όπως: Πόσοι subscribers άνοιξαν το email σου και σε ποια links “κλίκαραν”; Ποιο είναι το ποσοστό εγκατάλειψης; Πόσοι subscribers διαγράφηκαν από την email λίστα; κ.α.

– Με το Mailchimp SNAP έχεις τη δυνατότητα να στείλεις μια email καμπάνια απευθείας από το κινητό σου! Τράβηξε μια photo από το κινητό σου ή χρησιμοποίησε κάποια από τον λογαριασμό σου στο Instagram, πρόσθεσε το link του blog σου, επίλεξε το κατάλληλο email template και στείλε τη στη λίστα των email subscribers. Το Mailchimp SNAP είναι διαθέσιμο για συσκευές Android και iOS.

– Εάν οι γραφιστικές σου ικανότητες δε σε βοηθάνε αρκετά μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικά email templates και να τα προσαρμόσεις στις δικές σου προτιμήσεις με ένα απλό drag & drop.


Εγκατέστησε το Mailchimp for WordPress plugin στο blog σου για να προσθέσεις sign up forms και να προσελκύσεις ακόμη περισσότερους email subscribers.

 

2. SumoMe: για να αυξήσεις το traffic στο blog σου και όχι μόνο

sumome-site-logo

Πρόκειται για ένα πολυ-εργαλείο, το οποίο σε βοηθάει να αυξήσεις το traffic του blog σου, τους email subscribers και να ενισχύσεις την παρουσία σου στα social media με διαφορετικούς και έξυπνους τρόπους. Πάρε μια ιδέα:

– Scroll Box: Μόλις ενεργοποιήσεις το συγκεκριμένο component ένα παράθυρο θα εμφανιστεί στην οθόνη του χρήστη τη στιγμή που αυτός “σκρολάρει” χαμηλά στο blog σου (σημάδι που δείχνει ότι έχει διαβάσει ολόκληρο το άρθρο σου). Χρησιμοποίησε το scroll box για να προσθέσεις μια sign up form στο newsletter του blog σου προσφέροντας κάτι χρήσιμο και πολύτιμο σε αντάλλαγμα, όπως πχ. free ebook.

– Heat Maps: Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς συμπεριφέρονται οι χρήστες που επισκέπτονται το blog σου; Πού κοιτάνε; Πού κλικάρουν; Τι διαβάζουν; Το heat maps σε βοηθάει να το ανακαλύψεις!

– Highlighter: Όταν ένας χρήστης μαρκάρει (highlights) ένα σημείο (πρόταση, λέξη, παράγραφο) στο άρθρο σου έχει την ευκαιρία να το μοιραστεί ταυτόχρονα σε Facebook και  Twitter. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεις την online παρουσία του blog σου στα social media.

– Image Sharer: Δώσε την ευκαιρία στον χρήστη να μοιραστεί τις φωτογραφίες που ανεβάζεις στο blog σου σε Facebook, Twitter και Pinterest. Έτσι, αυξάνεις ακόμη περισσότερο το engagement στα social media.

Διάβασε όλες τις δυνατότητες του SumoMe και εγκατέστησέ το εύκολα και γρήγορα στο WordPress blog σου.

 

3. WordPress SEO by Yoast: για να βελτιώσεις το ranking στις μηχανές αναζήτησης

wordpress-seo-by-yoast

Το συγκεκριμένο plugin σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι για να βελτιώσεις το SEO του WP blog σου, και άρα να κατακτήσεις μια καλύτερη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Συνοπτικά, σε βοηθάει να βελτιώσεις σημαντικά SEO στοιχεία, όπως: meta descriptions & link elements, XML Sitemaps, βελτιστοποίηση εικόνων και πολλά ακόμη.

-UPDATE-  Σε προηγούμενες εκδόσεις της 1.7.3.3 έχουν προκύψει vulnerability issues. Ωστόσο στη νέα, αναβαθμισμένη έκδοση 1.7.4 το πρόβλημα έχει διορθωθεί. Για να παραμείνει το WP site / blog σου ασφαλές, μην ξεχνάς να κάνεις εγκατάσταση και update των plugins που χρησιμοποιείς πάντα στην τελευταία, αναβαθμισμένη έκδοση. 


Ξεκίνα από αυτό το άρθρο για να μάθεις ποια στοιχεία θα βοηθήσουν το WordPress blog σου να αποκτήσει μια καλύτερη θέση στα οργανικά αποτελέσματα της Google και στη συνέχεια, προχώρησε στην εγκατάσταση του συγκεκριμένου plugin.

 

4. Google Analytics by Yoast: για να παρακολουθείς τι λειτουργεί σωστά και τι όχι

googleanalyticsbyyoast

Για να παρακολουθείς τι λειτουργεί σωστά στο WordPress blog σου, ποιες σελίδες αποδίδουν θετικά αποτελέσματα και ποιες χρειάζεται να βελτιώσεις, εγκατέστησε το Google Analytics by Yoast plugin. Το συγκεκριμένο plugin χρησιμοποιεί το Google Analytics tracking code και παράλληλα σε ενημερώνει για όλα τα νεότερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης πανίσχυρης πλατφόρμας.


Εγκατέστησέ το εύκολα από το WordPress repository και εάν χρειάζεσαι επιπλέον διευκρινίσεις, όλες οι απαντήσεις βρίσκονται εδώ.

 

5. Disqus: για να διευκολύνεις & να ενισχύσεις την επικοινωνία με τους αναγνώστες σου

disquslogo

Εάν αναρωτιέσαι πώς θα προωθήσεις την επικοινωνία και το διάλογο μέσα από το blog σου, ξεκίνα από το πιο βασικό στοιχείο: δημιούργησε περιεχόμενο με νόημα και αξία, περιεχόμενο που εμπνέει συζητήσεις, δημιουργεί ερωτήσεις και είναι αφορμή για ανταλλαγή απόψεων και σχολίων. Το δεύτερο σημαντικό βήμα είναι να εγκαταστήσεις ένα σύστημα που μπορεί να υποστηρίξει την επικοινωνία με τους αναγνώστες.

Το Disqus είναι ένα online εργαλείο για web σχόλια και συζητήσεις. Ένα από τα σημαντικά του πλεονεκτήματα είναι το ενσωματωμένο spam filter, το οποίο εκτελείται τη στιγμή που καταχωρείται ένα σχόλιο σε κάποιο άρθρο σου. Εγκατέστησέ το εύκολα από εδώ κι εάν αναζητάς ιδέες για να προκαλέσεις συζητήσεις και σχόλια στα άρθρα σου, έχω τις απαντήσεις που χρειάζεσαι εδώ! ;)


Αυτό ήταν! Δημιούργησε το WordPress blog σου και εγκατέστησε αυτά τα 5 πολύτιμα online εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την απόδοσή του και να αυξήσεις τους αναγνώστες. Εσύ ποια WordPress plugins εμπιστεύεσαι; Άφησε το σχόλιό σου παρακάτω και… happy blogging! :)

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!