4 ιδέες για να ξεχωρίσεις με ένα .ME domain name

30 Ιουλίου 2015, από

blogimages_different_me

Το domain name είναι το βασικό λιθαράκι για να ξεκινήσεις να χτίζεις την online παρουσία σου. Είναι η πρώτη εντύπωση που δίνεις σε κάποιον, η εικόνα που δημιουργείς για τον εαυτό σου ή την επιχείρησή σου στον αχανή κόσμο που λέγεται digital. Γι’ αυτό, το domain σου είναι σημαντικό να μιλάει για εσένα, γι’ αυτό που είσαι, γι’ αυτό που ξέρεις να κάνεις, γι’ αυτό που προσφέρεις online ή/και offline.

Με τόσες διαθέσιμες καταλήξεις, η επιλογή του ιδανικού domain μοιάζει δύσκολη καθώς ο ενδιαφερόμενος χρειάζεται να δώσει απάντηση σε ένα κύριο ερώτημα: “Να επιλέξω ένα .GR, .COM, .EU ή κάποια άλλη domain κατάληξη;”. Σε αυτό το άρθρο σου παρουσιάζω την κατάληξη .ME και 4 λόγους γιατί είναι η κατάλληλη για το δικό σου domain.

1. Το .ME domain είσαι ΕΣΥ!

Έγραψα και παραπάνω ότι το domain σου λέει στον digital κόσμο ποιος είσαι, οπότε γιατί να μην συστηθείς με το όνομά σου; Εάν προσπαθείς να χτίσεις το personal brand σου online δεν υπάρχει πιο ενδεικτικός και αντιπροσωπευτικός τρόπος από το να κατοχυρώσεις ένα domain του στυλ: myname.me. Ακριβώς αυτό! Δημιούργησε το προσωπικό σου blog και μοιράσου τις ιστορίες, τις σκέψεις και τις εμπειρίες σου με το κοινό σου ή ανάδειξε το portfolio και τη δουλειά σου χρησιμοποιώντας μια domain κατάληξη με το δικό σου όνομα. Το .ME domain είναι ένας ξεκάθαρος τρόπος για να χτίσεις την προσωπική σου φήμη online.

2. Το .ME domain μιλάει για το κοινό σου!

Κάνε focus στο κοινό που στοχεύεις και δημιούργησε μια προσωποποιημένη εμπειρία customer service με ένα domain του στυλ: mybrand.me. Πάρε για παράδειγμα τη Mercedes Benz! Το γνωστό brand κάτω από το domain: Mercedes.me έχει δημιουργήσει 5 key areas: Connect me, Assist me, Finance me, Inspire me, Move me. Είναι σαφές ότι ο χρήστης βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας τους και στόχος είναι να δημιουργηθεί interaction ανάμεσα στο brand και τον χρήστη.

3. Με το .ME domain δημιουργείς το κατάλληλο Call to Action

Σε συνδυασμό με το παραπάνω tip, το .ΜΕ domain σε βοηθάει να παροτρύνεις τον χρήστη σε δράση με το κατάλληλο Call To Action. Ποια ενέργεια θέλεις να πραγματοποιήσει ο χρήστης; Πες το με το αντίστοιχο .ME domain! Είναι πολλά τα παραδείγματα γνωστών εταιρειών, που υιοθέτησαν τη συγκεκριμένη στρατηγική και έχτισαν το brand name τους γύρω από ένα CTA, όπως: Start.me, Visualize.me, Forget.me, Return.me… and the list goes on! Σκέψου πόσα πολλά πράγματα μπορεί να κάνει ο χρήστης για εσένα (for.me) ή μαζί με εσένα (with.me)! ;)

4. Με ένα .ME domain είσαι διαφορετικός!

Κι αν τίποτα από τα παραπάνω δε σου ταιριάζει, σου έχω έναν ακόμη πιο δημιουργικό τρόπο για να αξιοποιήσεις αποτελεσματικά το .ME domain σου! Σκέψου πόσες διαφορετικές λέξεις λήγουν σε -me. Ναι, σωστά διάβασες! Για να σε προλάβω, το aweso.me είναι ήδη πιασμένο αλλά μη πτοείσαι γιατί εδώ σου έχω ένα πολύ χρήσιμο online tool για να εντοπίσεις ακόμη περισσότερες. Εάν δεν θες να γίνεις τόσο personal, μη φοβηθείς να γίνεις δημιουργικός!

Μπορείς, τέλος, να κατοχυρώσεις ένα .ΜΕ domain εάν στοχεύεις στο Μαυροβούνιο, καθώς, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, η κατάληξη αυτή είναι το επίσημο ccTLD της συγκεκριμένης χώρας.

Happy Registering!

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!