.EU Web Awards 2015: Ήμασταν κι εμείς εκεί

24 Νοεμβρίου 2015, από

eu_web_awards_2015

Η πιο… ευρωπαϊκή κατάληξη, το .EU, μας κάλεσε στο πάρτυ για τα βραβεία της! Εμείς -μαζί με πολλούς άλλους- φορέσαμε τα καλά μας και πήραμε την πρώτη πτήση για Βέλγιο.

Τα .EU Web Awards διοργανώθηκαν από την EURid (το επίσημο μητρώο της κατάληξης) για δεύτερη συνεχή χρονιά στις Βρυξέλλες. Σκοπός είναι να αναδειχτούν και να βραβευτούν ιστοσελίδες με την κατάληξη .EU. Η απονομή έγινε στις 18 Νοεμβρίου 2015 και ήμασταν κι εμείς εκεί!

Bruxelles, je t'aime!
Bruxelles, je t’aime

Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει όποιος είναι κάτοικος χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι έχει site με την κατάληξη .EU. Στη συνέχεια, μια καταρτισμένη επιτροπή αξιολογεί τις συμμετοχές και προκρίνονται τρεις υποψήφιοι από κάθε κατηγορία. Στα φετινά βραβεία, το forestview.eu που έχει κατοχυρωθεί από το Papaki, πέρασε στους φιναλίστ! Οι υποψήφιοι δηλώνουν συμμετοχή σε μια από τις πέντε κατηγορίες, ανάλογα με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας τους. Δες σε αυτό το blog post τα χαρακτηριστικά της κάθε κατηγορίας. Οι τυχεροί ήταν φέτος οι εξής:

Οι πέντε νικητές είχαν ένα καλό λόγο να ανυπομονούν: κέρδισαν από ένα πακέτο διαφήμισης στο Google AdWords αξίας 5.000€ που θα χρησιμοποιηθεί για την online διαφήμιση και προώθηση του site τους, την οποία θα σχεδιάσουν και θα τρέξουν σε στενή συνεργασία με την EURid.

Μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής των βραβείων στην ιστοσελίδα της EURid.

Μες στο μουσείο, ανάμεσα στους δεινόσαυρους!
Μες στο μουσείο, ανάμεσα στους δεινόσαυρους!

Η βραδιά της απονομής των .EU Web Awards έγινε -όπως και πέρυσι- ανάμεσα στους δεινόσαυρους -στο επιβλητικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της πόλης. Ήταν ένα όμορφο γκαλά, με παρουσιαστή τον Ιρλανδό Conor McNally. Ένα από τα βραβεία παρουσίασε και η μεγάλη πρωταθλήτρια τένις Flavia Pennetta. Η βραδιά είχε απ’ όλα: live μουσική, γευστικότατο φαγητό, πολλά κοκτέιλ και καλεσμένους πάνω από 130 άτομα από όλες τις μεριές της Ευρώπης. Έκπληξη της βραδιάς ήταν το όμορφο performance της γνωστής Σκωτσέζας τραγουδίστριας Susan Boyle. Αυτό όμως που κανείς μας δεν περίμενε να δει στη σκηνή ήταν και ένα εντυπωσιακό show με αντρικό pole dancing!

Στο ξενοδοχείο, μας περίμενε άλλη μια γλυκιά έκπληξη: μια μεγάλη βέλγικη σοκολάτα γάλακτος .EU Web Awards 2015.

EU AWARDS 2015
Αχ, γλυκό μου. EU!

Εάν φέτος δεν προλάβες, stay tuned για να πάρεις μέρος στα βραβεία .EU του χρόνου! Θα σε ενημερώσουμε εγκαίρως μόλις ανοίξουν οι υποψηφιότητες του 2016. Μη χάνεις χρόνο, γιατί τώρα το Papaki σου προσφέρει τις .EU καταλήξεις μόνο με 3.5€/ χρόνο! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μεταμορφώσεις την ιδέα σου σε πράξη με ένα .EU domain!
Τα βραβεία συνδιοργανώθηκαν σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Διαδικτύου και την Euractiv.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!