2015, μία γεμάτη χρονιά…

28 Δεκεμβρίου 2015, από

0_IMG_03315_2

Είναι απόγευμα, μερικές μέρες πριν την Πρωτοχρονιά. Το Support είναι κανονικά στη θέση του -πάντα άγρυπνος φρουρός- αλλά κανένα άλλο τμήμα δε λειτουργεί αυτή τη στιγμή στην εταιρία. Από το βάθος του διαδρόμου ακούγεται η ηλεκτρική σκούπα -ναι, κάπως πρέπει να καθαριστεί αυτός ο χώρος που ζουν καθημερινά σχεδόν 50 άτομα. Νιώθω σα να πρόκειται να σου πω μια “Χριστουγεννιάτικη ιστορία”. Το πνεύμα των Χριστουγέννων μπορεί να άργησε μια-δυο μέρες, αλλά τελικά έφτασε. Θα πάμε μαζί ένα μίνι ταξίδι πίσω στη χρονιά, που σε λίγες μέρες θα αποτελεί παρελθόν.

Όχι, αυτή η ιστορία δεν περιλαμβάνει τσιγκουνιά, κοινωνικές αδικίες και φαντάσματα. Έχει όμως κι αυτή θαύματα: μικρά, καθημερινά θαύματα. Και αν αναρωτιέσαι πώς γίνονται πραγματικότητα τα θαύματα, θα σου πω δυο λέξεις: πίστη κι επιμονή. Πιστεύουμε στο όραμα μας και επιμένουμε στους στόχους μας.

Aν η λέξη θαύμα σου ακούγεται υπερβολική για το δικό μας τομέα ενασχόλησης – “Μα θαύματα στα domains και στο hosting;!” – ήρθε η ώρα για την πρώτη στάση στο χρόνο. Θα καταλάβεις αμέσως τι εννοούμε ως “μικρά καθημερινά θαύματα”…

Πρώτη στάση: Νέες υπηρεσίες & βελτιώσεις

Μας αρέσει να ανακαλύπτουμε και να μοιραζόμαστε. Να φτιάχνουμε νέες υπηρεσίες που σκοπό έχουν να κάνουν την online παρουσία σου ολοκληρωμένη, ασφαλή και εύκολη. Σε αυτό το πλαίσιο κινηθήκαμε και το 2015, παρέχοντας τον Αύγουστο τα πιστοποιητικά SSL. Για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ξεκινήσαμε να παρέχουμε δωρεάν SSL με όλες τις .GR domain name κατοχυρώσεις.

1_free_SSL

Οι νέες υπηρεσίες, όμως, δεν είναι το παν. Εξίσου σημαντικό είναι να βελτιώνεις τις υπηρεσίες που ήδη παρέχεις. Αυτό είναι το στοίχημα μας για το 2016! Επειδή είμαστε κάπως ανυπόμονοι, ξεκινήσαμε ήδη με την αναβάθμιση του Website Builder τον Οκτώβριο. Αλλά και στα domain names κάναμε αρκετές βελτιώσεις: το Μάιο βγάλαμε live τα νέα αποτελέσματα αναζήτησης και τον τιμοκατάλογο μας. Σκοπός και στις δύο περιπτώσεις είναι να κάνουμε ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία επιλογής domain.

2_search_results

Μέσα στο καλοκαίρι περάσαμε όλοι μαζί δύσκολες στιγμές, εξαιτίας των Capital Control. Προσπαθήσαμε να διευκολύνουμε όσο γίνεται περισσότερο τους πελάτες μας και εξασφαλίσαμε την αδιάλειπτη λειτουργία των υπηρεσιών μας, για να μειώσουμε την ανησυχία που είχε δημιουργηθεί στην ελληνική αγορά. Ξεπερνώντας το πρώτο διάστημα περιορισμών, αποφασίσαμε να κάνουμε δυνατή την πληρωμή υπηρεσιών μας μέσω Bitcoin. Έτσι δώσαμε έναν ακόμη τρόπο πληρωμής για όσους είναι εξοικιωμένοι με τη χρήση των Bitcoin, αλλά και για όσους θέλουν να μαθαίνουν και να υιοθετούν νέα trends.

Δεύτερη στάση: Μαθαίνουμε & συνεισφέρουμε

Ως εκ φύσεως ανήσυχη εταιρία, το Papaki θέλει όχι μόνο να είναι καινοτόμο και να παραμένει εξοικειωμένο με τις νέες τεχνολογίες, αλλά και να προσφέρει στην τεχνολογική κοινότητα, χωρίς αντάλλαγμα. Έτσι, ξεκινήσαμε το Docker Crete Meetup. Το πρώτο έγινε τον Οκτώβριο και οι πληροφορίες μου λένε ότι αρχή του έτους θα ακολουθήσει το 2ο. Να αναφέρω ότι το Docker είναι μία πλατφόρμα λογισμικού ανοιχτού κώδικα (open source) που διευκολύνει τους developers και τους devOps.

IMG_2343

Κάτι νέο που φέραμε στο γραφείο, το Μάιο, ήταν το Lego Serious Play. Δεν έχει να κάνει με τη συνεισφορά μας στην κοινότητα, έχει όμως να κάνει με την καλή επικοινωνία μεταξύ των ομάδων μας. Κατ’ επέκταση με τη σωστή λειτουργία της εταιρίας και συνεπώς με την καλύτερη δική σου εξυπηρέτηση. Το Lego Serious Play είναι μία μέθοδος συμβουλευτικής πρακτικής για την αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν μία ομάδα μέσα από τις κατασκευές Lego. Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα το χρησιμοποιήσουμε με την ομάδα του Marketing!

legoi_img_9230

Τρίτη στάση: Νέα άτομα & γνωριμίες

Μέσα στο 2015 μεγαλώσαμε συνολικά κατά 13 άτομα! Μπορεί το 13 να μην είναι τυχερός αριθμός, αλλά τα νέα μέλη της οικογένειας του Papaki μας κάνουν να νιώθουμε λίγο πιο τυχεροί. Εύλογο είναι ότι με παραπάνω “χέρια” οργανωνόμαστε καλύτερα και γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί. Έχουμε φτιάξει και νέα σελίδα “Career” όπου αναρτώνται αγγελίες για θέσεις εργασίας στο Papaki. Αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να ρίξεις μια ματιά.

5_12238244_928217477225667_8450590854643585403_o

Έχουμε αρχίσει να γινόμαστε πολλοί και γι’ αυτό το λόγο σκεφτήκαμε ότι καλό θα ήταν να μας γνωρίσεις, για να ξέρεις με ποιους μιλάς και ποιοι ασχολούνται με τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείς. Έχουμε δημιουργήσει μία σειρά από blog post “The Team” όπου, κάθε 2 μήνες περίπου, παρουσιάζουμε κι έναν από εμάς. Θα τα βρεις εδώ.

6_blogimages_Manolis

Σκεφτήκαμε επίσης ότι θα σε ενδιέφερε, εκτός από την ομάδα του Papaki, να γνωριστείς και με άλλους χρήστες των υπηρεσιών μας. Γι’ αυτό το λόγο, στο τέλος του 2014, ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε video συνεντεύξεις με πελάτες μας. Μέσα στο χρόνο που μας πέρασε, δημιουργήθηκαν 7 νέα interview video από Happy People Online! Ετοιμάζουμε πολλά νέα video για τη νέα χρονιά! Αν θες κι εσύ να δείξουμε την ιδέα σου κι είσαι εξοικειωμένος με την κάμερα, μη ντρέπεσαι… πες το μας!

Τέταρτη στάση: Διακρίσεις

Μίλησα στην αρχή για όραμα και για στόχους -αυτά που μας βοηθούν να κάνουμε μικρά καθημερινά θαύματα! Το να μπορέσουμε να μπούμε στη λίστα στου Inc.5000 Europe, μία λίστα με τις 5000 γρηγορότερα αναπτυσσόμενες εταιρίες της Ευρώπης, είναι για εμάς ένα μικρό θαύμα που έγινε το Μάρτιο.

Η χρονιά δεν θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο από μία βράβευση! Πριν από μερικές ημέρες η Enartia, το brand-ομπρέλα του Papaki και της TopHost.gr κέρδισε την πρωτιά στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών ως μικρός Οργανισμός της χρονιάς. Παρουσίασαμε, για πρώτη φορά, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των ομάδων Support μας, καθώς και το πόσο σημαντική είναι η εξυπηρέτηση πελατών για τον οργανισμό. Εμπλουτίσαμε την παρουσίαση μας, με μετρήσεις και στατιστικά που παρακολουθούμε και καταφέραμε να κερδίσουμε: σε έναν τομέα που η προσωποποίηση της επικοινωνίας είναι πολύ σημαντική. Αυτό το βραβείο σημαίνει για εμάς ότι δεν πρέπει να επαναπαυθούμε! Κάθε χρόνο, κάθε μέρα που περνάει, βάζουμε τα δυνατά μας για να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες και την καλύτερη εμπειρία στους χρήστες των υπηρεσιών μας. Δε μένουμε στο βραβείο αλλά περιμένουμε πάντα το δικό σας feedback για να δούμε αν τα καταφέρνουμε.

7_Blogimages_Papaki_vraveia

Ουπς! Το πνεύμα των Χριστουγέννων έκανε τέσσερις στάσεις για εμάς, μία παραπάνω. Σημασία δεν έχει σε πόσες στιγμές θα ανατρέξεις στο παρελθόν, αλλά πώς αυτές οι στιγμές θα σε βοηθήσουν να κάνεις το μέλλον σου ακόμη καλύτερο.

Εύχομαι οι γιορτές σου φέτος να είναι γεμάτες με πρόσωπα που αγαπάς!

Για το τέλος σου κράτησα το Advent Calendar μας, γεμάτο εκπλήξεις μέχρι το τέλος του χρόνου. Γιατί τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο για τα παιδιά ;)

 

 

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!