Τι κουλτούρα έχει ένα Papaki – Vol 2

08 Ιανουαρίου 2016, από

Η αλήθεια είναι ότι τις γιορτινές μέρες (όπως αυτές που πέρασαν), όλοι πάντα νιώθουμε λίγο πιο πρόθυμοι να προσφέρουμε. Να κάνουμε μια καλή πράξη, ξεκλέβοντας λίγο από τον προσωπικό μας χρόνο. Σκεφτόμαστε τον διπλανό μας παραπάνω και είμαστε έτοιμοι να του δώσουμε κάτι που θα τον κάνει ευτυχισμένο -που θα τον κάνει να χαμογελάσει, να νιώσει καλύτερα, να νιώσει ξεχωριστός. Στο Papaki μας αρέσει αυτό το συναίσθημα και θέλουμε να το κρατάμε συνέχεια ζωντανό, όχι μόνο στις γιορτές. Γι’ αυτό, στη διαδρομή που χαράζουμε παρέα, στην εταιρική μας κουλτούρα, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε μια ακόμη αξία, αυτή της προθυμίας.

Μπορείς να διαβάσεις σε αυτό το άρθρο για την αξία της αυτο-βελτίωσης.

Προθυμία για μας σημαίνει να παρέχουμε το κάτι παραπάνω σε ό,τι κι αν κάνουμε. Να βοηθάμε την ομάδα μας και ολόκληρη την εταιρεία να πετύχει τους στόχους της, χωρίς εγωισμούς και δεύτερες σκέψεις. Έτσι απλά! Αλλά και να είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε ένα χεράκι εκεί όπου χρειάζεται -είτε μέσα στη δουλειά ή και εκτός γραφείου. Η αξία αυτή είναι πολύ σημαντική ώστε η ομάδα μας να δυναμώνει συνεχώς. Γι’ αυτό και την αναζητούμε στα νέα μέλη που έρχονται στο Papaki, από το πρώτο κιόλας interview. Φυσικά, πρόθυμος δεν γεννιέσαι… αλλά μαθαίνεις να γίνεσαι: το χαρακτηριστικό αυτό καλλιεργείται μέσα από τη συμμετοχικότητα και τη συντροφικότητα. Θέλoυμε όμως οι άνθρωποί μας να είναι πρόθυμοι εκ πεποιθήσεως, να θέλουν να προσφέρουν.

Πώς όμως μεταμορφώνουμε την προθυμία σε πράξη μέσα στην καθημερινότητά μας στο Papaki;

WOW εξυπηρέτηση πελατών!

Ένα τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών επί τω έργω...
Ένα τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών επί τω έργω…

Η άψογη εξυπηρέτηση πελατών είναι ένας από τους εταιρικούς μας στόχους. Για να το πετύχει όμως κανείς αυτό, δεν αρκεί να σηκώνει το τηλέφωνο, να απαντάει σε email και να δίνει εξηγήσεις. Για μας, η καινοτομία στην εξυπηρέτηση βρίσκεται στο ‘wow service’! Η γραμμή που δίνεται σχετικά με την εξυπηρέτηση πελατών δεν είναι να απαντηθούν όσα περισσότερα ερωτήματα γίνεται. Η ομάδα support αλλά κι ο καθένας από εμάς προσφέρει πρόθυμα και άπλετα το χρόνο και τις γνώσεις του. Έχουμε την ελευθερία να εξυπηρετήσουμε τον καθένα από εσάς όπως πιστεύουμε καλύτερα. Αντιμετωπίζουμε την κάθε περίπτωση με ενσυναίσθηση και προθυμία, προσπαθούμε να “μπούμε στα παπούτσια σου”! Συχνά, βγαίνουμε εκτός διαδικασιών (δεν αγαπάμε τη γραφειοκρατία) για να σου προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη και προσωπική εμπειρία! Θα σου δώσουμε, ας πούμε, ένα tip για το πώς να βελτιώσεις το SEO στο site σου ή θα επιλύσουμε κάποιο ‘σπασμένο’ κώδικα που εντοπίσαμε. Αυτή άλλωστε η ποιότητα εξυπηρέτησης μας χάρισε και το Εθνικό Βραβείο Εξυπηρέτησης Πελατών 2015!

Πρόθυμοι για όλους

1,2,3,... σντο!
1,2,3,… σντο!

Στο Papaki, δεν κολλάμε σε τυπικότητες. Έχει φυσικά ο καθένας τις αρμοδιότητές του αλλά υπάρχει μια αλληλεγγύη που ενώνει τις ομάδες και τους ανθρώπους. Είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε και να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο γίνεται, άλλα τμήματα, ακόμη κι αν δεν είναι στη δικαιοδοσία μας. Προσπαθούμε λοιπόν να μην ασχολούμαστε μόνο με τα δικά μας αλλά να ρίχνουμε και μια ματιά στο διπλανό μας που ίσως μας χρειάζεται για να πάει ένα βήμα παρακάτω. Έτσι, δεν είσαι ποτέ μόνος και η καθημερινότητά σου είναι πολύ πιο εύκολη και γεμάτη! Επιπλέον, ολόκληρη η εταιρεία πάει μπροστά και πετυχαίνει τους στόχους της.

Εθελοντισμός & χαρά!

TEDxHER2014_2
Εθελόντριες του οργανισμού στο TEDxHeraklion

Θέλουμε να είναι χαρούμενοι οι γύρω μας. Οι φίλοι, τα παιδιά, τα σκυλιά μας αλλά και όλοι όσοι ζουν μαζί μας, στην ίδια πόλη, στο ίδιο (παράλληλο) σύμπαν! Για να το καταφέρουμε αυτό, κάνουμε μικρές “δράσεις χαμόγελου”. Ο καθένας μας φέρνει προτάσεις και ιδέες και όλοι μαζί συμμετέχουμε, πρόθυμα, για να τις πραγματοποιήσουμε. Οι δράσεις αυτές ποικίλουν. Μπορεί να είναι από το να συλλέξουμε τρόφιμα και είδη ανάγκης για τους πρόσφυγες και να υποστηρίξουμε ένα σχολείο να στήσει τη βιβλιοθήκη του, μέχρι να καθαρίσουμε την περιοχή γύρω από το γραφείο μας ή να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο σκυλάκι που εμφανίστηκε στην πόρτα μας και πλέον απολαμβάνει όλα τα κομφόρ! Στο Papaki, επιλέγουμε ανθρώπους που, κι εκτός γραφείου, έχουν συνηθίσει να προσφέρουν, είναι σε ομάδες και συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις. Όλο και κάπου θα τους πετύχεις να φυτεύουν δέντρα, να καθαρίζουν ακτές και να συμβάλλουν εθελοντικά στη διοργάνωση συνεδρίων για “ιδέες που αξίζει να διαδοθούν”!

Συσπειρωνόμαστε

2015-09-17-17.35.51
Στο 1o Docker Crete Meetup

Για μας είναι πολύ σημαντικό να είμαστε μέρος μιας κοινότητας που μοιράζεται κοινά ενδιαφέροντα και προβληματισμούς. Έτσι, ξεκινήσαμε μια σειρά δράσεων για να γνωριστούμε καλύτερα αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις και γνώση πάνω σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας. Ενδεικτικά, τo Σεπτέμβριο διοργανώσαμε στα γραφεία μας το 1ο Docker Crete Μeetup: πρόκειται για μια ανοιχτή συνάντηση παρουσιάσεων για το καινοτόμο, ανοιχτό λογισμικό Docker.  Στη δράση παρευρέθηκαν ομιλητές από το εξωτερικό και συμμετέχοντες από όλη την Κρήτη. Για να πραγματοποιηθούν παρόμοια event απαιτείται πολλή εθελοντική δουλειά. Τα μέλη της ομάδας του Papaki διαθέτουν το χρόνο τους, προθυμοποιούνται να λάβουν μέρος στη διοργάνωση και μας υποδέχονται με ένα μεγάλο χαμόγελο.

Από την ιδέα στην πράξη

IMG_5126
Άλλη μια μέρα στο γραφείο…

Στο Papaki, είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε τις ιδέες μας γιατί κάθε ιδέα είναι μοναδική -ακόμη κι αυτές που φαίνονται ασήμαντες στην αρχή. Μέσα από αυτό το μοίρασμα ιδεών δίνουμε έμπνευση ο ένας στον άλλο. Πολλές φορές, κάποιος από εμάς ρίχνει ένα μικρό σποράκι και οι υπόλοιποι το ποτίζουν και το φροντίζουν. Μεγαλώνει και ξαφνικά έχει γίνει ολόκληρο δέντρο, ψηλό, όμορφο και περήφανο. Συχνά, καταπιανόμαστε από μια κουβέντα και τελικά φτιάχνουμε μια ολόκληρη, δημιουργική καμπάνια! Πέφτει η ιδέα, εξελίσσεται και στη συνέχεια αναζητούμε πρόθυμους πρωταγωνιστές που θα την κάνουν πράξη. Πολλά από τα βίντεο και τις φωτογραφίσεις μας οργανώνονται in-house από το τμήμα marketing. Χωρίς την πολύτιμη βοήθεια και συμβολή όλης της ομάδας, τίποτα από αυτά δε θα γινόταν πράξη!

Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να σε ακούμε. Θέλουμε πολύ να μοιράζεσαι τις ιδέες σου μαζί μας γιατί έτσι γινόμαστε καλύτεροι. Και εσύ ακόμη πιο Happy. People. Online!

 

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!