15 δωρεάν εργαλεία για το site σου

21 Ιανουαρίου 2016, από

Παραμετροποίησε και βελτίωσε κάθε λεπτομέρεια του site σου απλά και γρήγορα με τα 15 δωρεάν εργαλεία – υπηρεσίες που σου προτείνω παρακάτω. Επίλεξε όμορφες φωτογραφίες και υπέροχες γραμματοσειρές για τα άρθρα σου. Βελτίωσε το χρόνο φόρτωσης του site αλλά και το SEO για καλύτερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης. Πρόσθεσε μοναδικά γραφικά, λογότυπα και χρωματικούς συνδυασμούς για να δημιουργήσεις τη δική σου online ταυτότητα και να ξεχωρίσεις με στυλ. Θωράκισε το site σου από κακόβουλες επιθέσεις και προστάτεψε τα δεδομένα σου. Όλα αυτά εντελώς δωρεάν. Ξεκίνα τώρα!

Pexels – Εκπληκτικές Φωτογραφίες

Στο Pexels δε θα βρεις μόνο όμορφες φωτογραφίες, αλλά φωτογραφίες χωρίς πνευματικά δικαιώματα. Επίλεξε και χρησιμοποίησε ελεύθερα οποιαδήποτε φωτογραφία στο site σου. Το Pexels ανανεώνει τη συλλογή φωτογραφιών καθημερινά και προσφέρει δυνατότητα αναζήτησης. Μπορείς επίσης να αποθηκεύσεις τις φωτογραφίες απευθείας στη διάσταση που επιθυμείς.

Foodies Feed – Καλή Όρεξη

Φωτογραφίες για φαγητό και ό,τι έχει σχέση με τη γεύση ή αλλιώς #FoodPorn. Αν είσαι foodie, food blogger ή αγαπάς το καλό φαγητό, το Foodies Feed προσφέρει εκπληκτικές φωτογραφικές συνθέσεις. Κυρίως πιάτα, σνακ, καφέ, φρούτα, ποτό, κοκτέιλ και ό,τι ικανοποιεί τον ουρανίσκο.

WP SmushIt – Βελτιστοποίηση Φωτογραφιών

Αν χρησιμοποιείς WordPress, το SmushIt θα αναλάβει την αυτόματη βελτιστοποίηση των φωτογραφιών σου. Το plugin αυτό επεξεργάζεται τις αποθηκευμένες φωτογραφίες και τις βελτιστοποιεί ως προς το μέγεθος τους. Η απώλεια στην ποιότητα είναι μηδενική ή ελάχιστη. Υποστηρίζει επίσης τη δυνατότητα βελτιστοποίησης φωτογραφιών κατά την δημιουργία άρθρων και δημοσιεύσεων.

Hipster logo – Λογότυπο Με Στυλ

Αν θέλεις κάτι περισσότερο από μια καλή φωτογραφία, τότε το Hipster logo είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Δημιούργησε νέα λογότυπα γρήγορα και εύκολα. Μπορείς να συνδυάσεις στυλ άλλης εποχής, γραμματοσειρές και γραφικά με vintage look. Το τελικό αποτέλεσμα αποθηκεύεται στον υπολογιστή σου για μελλοντική επεξεργασία.

Dunnnk – Mockups Για Όλους

Το site σου στην οθόνη οποιασδήποτε συσκευής με μερικά κλικ. Ιδανική επιλογή για δημιουργία προωθητικού υλικού χωρίς επεξεργασία σε Photoshop. Φόρτωσε μια φωτογραφία ή ένα screenshot και το Dunnnk θα την εμφανίσει στην οθόνη της συσκευής που έχεις επιλέξει. Υποστηρίζονται iPhone, iPad, MacBook, iMac, Apple Watch και Android.

Pablo – Photo Quotes

Λένε ότι μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, αλλά στην περίπτωση του Pablo το αποτέλεσμα αξίζει κάτι παραπάνω. Η υπηρεσία συνδυάζει αυτόματα φωτογραφίες και αποφθέγματα για να τονίσεις ακόμα περισσότερο το κείμενο σου. Προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής εικόνας, γραμματοσειράς και προσθήκη εφέ στο φόντο. Τα αποφθέγματα δημιουργούνται αυτόματα ή μπορείς να εισάγεις το δικό σου κείμενο.

Font Squirrel – Δωρεάν Γραμματοσειρές

Βρες τη γραμματοσειρά που ταιριάζει ακριβώς στο ύφος και στυλ του site σου. Το Font Squirrel προσφέρει τεράστια συλλογή δωρεάν γραμματοσειρών για όλα τα γούστα με δυνατότητα test drive σε πραγματικό χρόνο. Απλά διάλεξε τη γραμματοσειρά και πληκτρολόγησε το κείμενο της δοκιμής.

Jetpack – Τα Καλύτερα του WordPress

Τα προηγμένα χαρακτηριστικά του WordPress.com τώρα και στο δικό σου WordPress site. Το Jetpack προσφέρει επιπλέον ασφάλεια και προστασία, κεντρική διαχείριση πολλαπλών sites, ταχύτερη φόρτωση φωτογραφιών και στατιστικά. Όλα σε ένα plugin φτιαγμένο από τους δημιουργούς του WordPress.

Cloudflare – Ταχύτητα Site

Αύξησε την ταχύτητα φόρτωσης του site σου με το Cloudflare. Η ρύθμιση της υπηρεσίας απαιτεί κάποιες τεχνικές γνώσεις αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Ένα από τα καλύτερα CDN δίκτυα ή αλλιώς Content Delivery Network στον κόσμο τώρα και με υποστήριξη για HTTP/2.

WordPress Instant Articles – Ταχύτητα Άρθρων

Κάνε το WordPress πιο γρήγορο με 2 κλικ. Το WordPress Instant Articles μειώνει δραματικά το χρόνο φόρτωσης άρθρων και προσφέρει επιπλέον ρυθμίσεις για προχωρημένους και eCommerce sites*.

Google Search Console – Απόλυτο SEO

Μάθε τα πάντα για τον τρόπο που το Google βλέπει το site σου. Δες στατιστικά, τις δημοφιλέστερες λέξεις-κλειδιά, πιθανά λάθη αλλά και προτάσεις για τη βελτίωση του site σου. Αν και γνωστό ως Google Webmasters Tools, το νέο Google Search Console προσφέρει πολλά προηγμένα χαρακτηριστικά που πρέπει όλοι να γνωρίζουν.

Yoast SEO – Search Engine Optimization

Ίσως το καλύτερο plugin για Search Engine Optimization στο WordPress. Δημιουργεί αυτόματα sitemap για το Google Search Console και επιτρέπει την αλλαγή τίτλων και προσθήκη open graph και twitter cards δεδομένων στα άρθρα. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Yoast WordPress SEO.

Paletton – Τα Κατάλληλο Χρώματα

Έχεις ήδη αγαπημένο χρώμα αλλά δεν ξέρεις πως να το συνδυάσεις; Το Paletton προσφέρει ακριβώς αυτή την υπηρεσία. Προτείνει χρώματα και αποχρώσεις που ταιριάζουν απόλυτα με το χρώμα “βάση” που εισάγεις. Εξαιρετικά απλό στη χρήση αλλά με δυνατότητα παραμετροποίησης κάθε λεπτομέρειας για προχωρημένους χρήστες.

Coolors – Χρωματικοί Συνδυασμοί

Βρες τον τέλειο χρωματικό συνδυασμό με αυτόματες προτάσεις ή επίλεξε ανάμεσα σε έτοιμες ιδέες από το Coolors. Παραμετροποίηε τα χρώματα του μενού, των links, των κεφαλίδων και του φόντου στο site σου με συνδυασμούς χρωμάτων που ταιριάζουν απόλυτα. Γιατί η αρμονία και το στυλ παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε σελίδα.

Freepik – Γραφικά και Εικονίδια

Τεράστια συλλογή από εικονίδια και γραφικά για κάθε είδους site. Στο Freepik θα βρεις ακριβώς το δημουργικό που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Ειδικές κατηγορίες για την εορταστική περίοδο, σύμβολα, κουμπιά και ό,τι μπορεί να χρειαστείς σε κάθε σελίδα του site. Δώσε βάση στην άδεια χρήσης κάθε αρχείου για ελεύθερη χρήση, ακόμα και για εμπορικούς σκοπούς.

Αν χρησιμοποιείς κι εσύ κάποιο εργαλείο για να κάνεις παραμετροποιήσεις σε εικόνες και γραφικά ή να βελτιώσεις την ταχύτητα και την απόδοση του site σου, μη διστάσεις να το μοιραστείς μαζί μας στα σχόλια παρακάτω.

* Diclaimer: Το WordPress Instant Articles έχει δημιουργηθεί από τον γράφοντα.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!