Εσύ, γιόρτασες το Docker;

13 Απριλίου 2016, από

Blogimages_Papak_dockerBdayi

To Docker έγινε τριών και η εβδομάδα 21-26 Μαρτίου ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό του, παγκοσμίως!

Το Docker μας έχει λύσει τα χέρια σε πολλά ζητήματα και δεν χάνουμε ευκαιρία να το γνωρίζουμε όλο και καλύτερα. Φέτος, τα γενέθλια του γιορτάστηκαν με πάρτυ σε πολλές πόλεις σ’ όλες τις γωνιές της γης. Και αυτά τα πάρτυ ήταν λίγο διαφορετικά -ήταν αφιερωμένα στη γνωριμία, την εκπαίδευση και την πρακτική πάνω στο λογισμικό.

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου, το απόγευμα, άρχισε να καταφτάνει κόσμος στα γραφεία μας για το Docker Birthday #3 Celebration. Η διοργάνωση του event ήταν εθελοντική και πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια των εξαιρετικών mentors -εθελοντές με εμπειρία στο docker ecosystem- που μας καθοδήγησαν σε τεχνικά ζητήματα. Αφού έγινε μια μικρή παρουσίαση πάνω στο πολυεργαλείο του Docker, κόψαμε την τούρτα (Happy 3rd Birthday!) για να πάρουμε δυνάμεις κι ενέργεια για το training! Εκεί λοιπόν, ακόμη και οι πιο πρωτάρηδες του αθλήματος ήταν ευπρόσδεκτοι να εξερευνήσουν και να μάθουν, hands-on, το λογισμικό.

Docker #3 Birthday

Docker #3 Birthday

Docker #3 Birthday

Οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση των mentors, δημιούργησαν ένα απλό voting app, χρησιμοποιώντας την εργαλειοθήκη του Docker. Όπως μας εξηγεί ο Γιώργος, ένας από τους mentors μας: “Το app περιλαμβάνει: ένα Python webapp για τη διαδικασία voting, ένα Redis queue για την αποθήκευση votes, ένα Java worker για τη διαχείριση των δεδομένων, μια Postgres database βασισμένη σε ένα Docker volume κι ένα Node.js webapp για την εμφάνιση των αποτελεσμάτων”.

Docker #3 Birthday

Για τους πιο… θαρραλέους υπήρχε και συνέχεια. Αφού ολοκληρώθηκε το training, έπαιξαν λίγο παραπάνω με το voting app στα πλαίσια του Birthday App challenge! Σκοπός ήταν να ‘χακάρουν’ και να βελτιώσουν την εφαρμογή όσο περισσότερο μπορούσαν και στη συνέχεια να την καταθέσουν μαζί με τα υπόλοιπα project ανά τον κόσμο. Οι εφαρμογές θα αξιολογηθούν από τo Docker και οι καλύτερες θα κερδίσουν δώρα και pass για το συνέδριο DockerCon 2016 στο Seattle!

Docker #3 Birthday

30 περίπου καταπληκτικοί Dockers έστειλαν το σήμα τους από εδώ, στο Ηράκλειο, και κατάφεραν να ολοκληρώσουν και να καταθέσουν 9 προτάσεις!

Docker in Greece

Docker In Europe
Δες πώς τα πήγαν στην υπόλοιπη Ευρώπη!

Τους χάρτες τους βρήκαμε στη σελίδα του Docker!

Σας ευχαριστούμε όλους που ήρθατε και γιορτάσαμε παρέα :)

Τα λέμε στο επόμενο Docker meetup! Πότε; Μείνετε συντονισμένοι στις ανακοινώσεις μας και θα ενημερωθείτε μόλις αποφασιστεί η ημερομηνία.

 

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!