5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με το web hosting σου

Blogimage_Papaki_Updated5Things

Τελευταία ενημέρωση 02/04/2019

Έπεσα πάνω σε μια αλλόκοτη παρομοίωση που κάπως μου άρεσε: “Το web hosting είναι όπως ένα κατάστημα με είδη για καλλιτεχνικά και χειροτεχνίες”! Η επεξήγηση ήταν η εξής: ενώ προσφέρει χρώματα, καμβάδες και πινέλα, δεν ζωγραφίζει τον πίνακα για σένα -επιλέγεις τα εργαλεία και το ζωγραφίζεις μόνος σου. Έτσι και μια εταιρεία hosting σου παρέχει όποιο εργαλείο χρειάζεσαι για να φτιάξεις το καλύτερο έργο τέχνης σου, το site σου (ή να προσλάβεις έναν καλλιτέχνη/ προγραμματιστή να το κάνει για σένα)!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά

Το web hosting είναι ουσιαστικά ο χώρος που σου προσφέρεται στο Internet για να φιλοξενηθεί η σελίδα σου. Πρόκειται για κάποιον server (κάπου στον πλανήτη Γη) που αποθηκεύει το site σου και ταυτόχρονα σου επιτρέπει να φιλοξενείς τον email λογαριασμό σου και να ανταλλάζεις πληροφορίες και δεδομένα. Από τη στιγμή που έχεις ένα πακέτο web hosting οι δυνατότητες στο διαδίκτυο είναι αμέτρητες. Έχεις εξασφαλίσει ένα μικρό κομματάκι χώρου στο ατέλειωτο διαδικτυακό σύμπαν!

Απλά, πριν επιλέξεις τον πάροχο hosting σου, είναι απαραίτητο να σιγουρευτείς ότι το hosting που σου παρέχεται είναι αξιόπιστο, γρήγορο και ασφαλές καθώς και ότι θα έχεις άμεση υποστήριξη όταν τη χρειαστείς.

Σε παλιότερο άρθρο σού είχαμε βάλει ιδέες σχετικά με το τι μπορείς να κάνεις με το domain που έχεις αφήσει αχρησιμοποίητο. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το hosting σου. Δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Για να σε βοηθήσω, μάζεψα μερικές ιδέες που μπορεί να σου δώσουν έμπνευση…

Το hosting σου έχει αξία

Το hosting σού δίνει τα εργαλεία για να ξεκινήσεις να στήνεις κάτι -οτιδήποτε- στο διαδίκτυο. Μια τρελή ιδέα που σου έχει κολλήσει και θες να την δεις να παίρνει σάρκα και οστά, ένα site, ένα online κατάστημα, ένα βήμα για forum και συζητήσεις. Το hosting σού δίνει ιντερνετική αξία: από εκεί ξεκινάνε όλα!

Ο προσωπικός σου χώρος

hosting_prosopikos_xoros

To hosting είναι κάτι σαν τον προσωπικό σου χώρο, απλώς online. Μπορείς να τον φτιάξεις όπως θέλεις και να τον στολίσεις. Να στήσεις εκεί ένα μέρος που “μιλάει για σένα” και σε αντικατοπτρίζει. Μια καλή και απλή, στην πραγματοποίησή της, ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις το hosting σου για να χτίσεις το προσωπικό σου brand. Κατοχυρώνοντας κι ένα domain που σε εκφράζει είσαι έτοιμος! Δες σε αυτό το post, βήμα- βήμα, πώς μπορείς να χτίσεις την online, προσωπική σου ταυτότητα. Ένα οποιοδήποτε μικρό site ή blog στήνεται πλέον πανεύκολα με ελάχιστα, δωρεάν σύνεργα και εφόδια.

Τip: Σου αρκεί ένα απλό πακέτο hosting για αυτή τη δουλειά. Το Small πακέτο του Papaki έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά και προσιτή τιμή. Επίσης, παρέχονται 5 λογαριασμοί email τους οποίους έχεις τη δυνατότητα να “προσωποποιήσεις” ώστε να χρησιμοποιείς τον καθένα για κάτι άλλο -για παράδειγμα, από το ένα mail να στέλνεις για επαγγελματικά, το άλλο να είναι μόνο για social media, offers, κ.λπ… Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι το καθημερινό backup που προσφέρεται μιας κι έτσι δεν έχεις φόβο να χάσεις ας πούμε ολόκληρο το online portfolio που έχεις ανεβάσει στο πακέτο σου.

Ένα επαγγελματικό site

hosting_epaggelmatiko_site

Πλέον, σχεδόν όλα τα sites είναι (ή έστω οφείλουν να είναι) δυναμικά. Έχουν δηλαδή πολύ περισσότερο και βαρύ περιεχόμενο το οποίο και ανανεώνεται συχνά και υποστηρίζουν πολλαπλές εφαρμογές. Για να φτιάξεις ένα δυναμικό και… “βαρβάτο” επαγγελματικό site, είναι απαραίτητο να έχεις αρκετό χώρο στο δίσκο για να σηκώσει όλα όσα θέλεις να βάλεις.

Τip: Ένα Μedium πακέτο στο Papaki, σε καλύπτει για να στήσεις ένα δυναμικό site για την επιχείρησή σου ή ένα πιο “βαρύ” προσωπικό blog/ portfolio: προσφέρει αρκετό χώρο (10GB χώρο σε Full SSD δίσκους) και 200GB traffic. Προσφέρει επίσης -όπως και τα υπόλοιπα πακέτα- βάση δεδομένων MySQL, MSSQL (Windows). Έτσι έχεις τη δυνατότητα να δώσεις ένα πολύ πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα στο site σου, να επιλέξεις από πολλά και διαφορετικά themes για να το στήσεις, κ.ά.

Στήσε το δικό σου eShop

hosting_eshop

Για το δικό σου eShop χρειάζεσαι… μόνο ένα κατάλληλο hosting πακέτο και στη συνέχεια ένα domain! Έχοντας hosting στο Papaki, έχεις αμέσως πρόσβαση στις 1-click-εφαρμογές: μπορείς δηλαδή με ένα μόνο ‘κλικ’ να εγκαταστήσεις WordPress, Magento, Joomla ή κάποια άλλη πλατφόρμα δημιουργίας eShop. Από εκεί και πέρα χρειάζεσαι ένα καλό domain, χρόνο και όρεξη (ή έναν καλό προγραμματιστή!) για να καταφέρεις να ανοίξεις το μαγαζί σου.

Διάβασε σε αυτό το post όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν φτιάξεις το eShop σου.

Τip: Το Business πακέτο του Papaki είναι είναι μια πολύ καλή επιλογή για σένα, μελλοντικέ online καταστηματάρχη! Με πολύ χώρο στο δίσκο (15GB χώρο σε Full SSD δίσκους) αλλά και άνεση για να χωράνε όσοι επισκέπτες θέλεις (600GB traffic)! Επιπλέον, επιλέγοντάς το, εξασφαλίζεις ένα δωρεάν domain για πάντα ενώ απολαμβάνεις κι άλλα Premium χαρακτηριστικά.

Πολλά sites, ένα μυαλό

hosting_brain

Είσαι designer; Κατασκευάζεις sites για άλλους; Είσαι επαγγελματίας-ερασιτέχνης ιδιοκτήτης πολλαπλών sites; Το βασικό είναι ένα δυνατό hosting για να ξεκινήσεις. Και σίγουρα κάτι που σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι το ένα site να μην επηρεάζει το άλλο: από άποψη CPU, πόρων, μνήμης και συνδέσεων. Θέλεις ο κάθε “ένοικος” της πολυκατοικίας σου (του shared hosting σου δηλαδή) να κανονίζει τη δουλειά του και η όποια διακύμανση (αλλά και τυχόν κακόβουλο λογισμικό) να μη βάζει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του server και να μην καθυστερεί τα άλλα sites. Πριν καταλήξεις λοιπόν σε πάροχο hosting επιβεβαίωσε ότι προσφέρει ακριβώς αυτό το διαχωρισμό των λογαριασμών, δηλαδή το Account isolation.

Τip: Για τους επαγγελματίες, το Papaki έφτιαξε ένα ιδιαίτερο πακέτο με Premium χαρακτηριστικά για να τους λύσει τα χέρια! Το Reseller hosting σού ταιριάζει αν θέλεις απεριόριστα websites, databases και emails. Αλλά και αξιόπιστο account isolation με το αγαπημένο Cloud Linux.

Δε θέλεις website, χρειάζεσαι όμως email

hosting_mail

Είναι πολύ πιο προσωποποιημένο και επαγγελματικό να χρησιμοποιείς μια διεύθυνση email δική σου, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου, όπως εσύ την θες. Ίσως, αυτή τη στιγμή, δε χρειάζεσαι κάποια ιστοσελίδα αλλά έχεις ανάγκη από χώρο για ασφαλές επαγγελματικό ή προσωπικό email και πολλαπλές διευθύνσεις. Το hosting λοιπόν κάνει και αυτή τη δουλειά!

Τip: Ένα πακέτο Email hosting είναι αυτό που σου ταιριάζει εάν χρειάζεσαι μονάχα μια customized διεύθυνση email. Με το Standard πακέτο μπορείς να έχεις έως και 10 λογαριασμούς email συνδεδεμένους στο android ή στο κινητό σου και με cloud προστασία από spam. Το Business πακέτο προσφέρει περισσότερο χώρο και μέχρι 100 λογαριασμούς email!

Push it!

Θες να δοκιμάσεις τη δύναμη της διαφήμισης στο Internet αλλά διστάζεις; Μη χάσεις την ευκαιρία να διαφημιστείς online. Υπάρχουν πολλά εργαλεία πλέον διαθέσιμα και μπορείς εύκολα να δεις το… παιδί σου να σκαρφαλώνει σε traffic και πωλήσεις μέσα από μια καλή, online διαφημιστική στρατηγική!

Επίλεξε το Papaki για κατοχύρωση domain, δημιουργία website ή αγορά SSL πιστοποιητικού και πάρε ένα κουπόνι αξίας 75€ για online διαφήμιση με το Adwords Express ή το Google Ads!

Εδώ μπορείς να δεις αναλυτικά όλα τα πακέτα hosting που το Papaki έστησε, με αγάπη, για να καλύψει κάθε ανάγκη σου για φιλοξενία! Βρες εκείνο που ταιριάζει στο δικό σου όνειρο και κάνε ένα βήμα για να το πραγματοποιήσεις ;)

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!